Νέο Shelby F-150 Super Snake με 750 άλογα

Η Shelby δημιουργεί ένα πανίσχυρο pick-up που βασίζεται πάνω στο κορυφαίο σε πωλήσεις στις Η.Π.Α. Ford F-150 και ονομάζεται «Super Snake», στα πρότυπα της περίφημης Mustang Super Snake. Το νέο αμερικάνικο δημιούργημα θα διατεθεί σε πολύ περιορισμένες μονάδες, αφού θα κατασκευαστούν μόνο 150 αυτοκίνητα.

Κάτω από το καπό του νέου F-150 Super Snake βρίσκεται μια super βελτιωμένη εκδοχή με κομπρέσσορα μεγάλων διαστάσεων, νέα εισαγωγή και σύστημα ψεκασμού του γνωστού 5λιτρου V8 κινητήρα βενζίνης της Ford. Η ισχύς έχει σχεδόν διπλασιαστεί, αφού από τα 385 άλογα που έχει στο «απλό» F-150, το μοτέρ εκτοξεύει τη δύναμή του στα 750.

Προς το παρόν η Shelby δεν ανακοινώνει κάποιες από τις επιδόσεις του pick-up «τέρας» που έχει δημιουργήσει, όμως αυτό που αναφέρει είναι ότι το F-150 θα διατεθεί τόσο σε πισωκίνητη έκδοση (!), όσο και σε τετρακίνητη.

Αισθητικά, η Shelby χαρίζει στο F-150 μια πραγματικά πολύ δυναμική εμφάνιση, έχοντας ένα νέο καπό με αεραγωγό, νέες εισαγωγές στον εμπρόσθιο προφυλακτήρα, κυψελωτή γρίλια της μάσκας και «φουσκωμένα» πλαϊνά φτερά. Επίσης υπάρχει κάλυμμα για την καρότσα, 22 ιντσών χρωμιωμένες ζάντες και νέα διπλή εξάτμιση της Borla.

Στο εσωτερικό του F-150 Super Snake η Shelby τοποθετεί νέα εμβλήματα Super Snake στα προσκέφαλα και την κεντρική κονσόλα, πλακέτα αρίθμησης πάνω στο ταμπλό, αλλά και νέα πατάκια. Οι αλλαγές ολοκληρώνονται με τα νέα φιμέ τζάμια. Σε ό,τι αφορά τέλος στην τιμή του, στις Η.Π.Α. το F-150 Super Snake κοστίζει από 96.680 δολάρια (87.000 ευρώ).

Διαβάστε ακόμα: 

Chevrolet Camaro με 800 άλογα είναι τέρας δύναμης

Νέο Ford F-150 και για πρώτη φορά με ντίζελ κινητήρα 

Το απόλυτο Ford VelociRaptor 600hp 6×6 από τον Hennessey


 

Get it on Google Play Download on the App Store