Αυτή η BMW M3 GT2 S Hurricane βγήκε από τα όνειρά μας! (+video)

Η γνωστή γερμανική βελτιωτική G-Power χαρίζει στη BMW M3 προηγούμενης γενιάς (E92) έναν πολύ εκρηκτικό χαρακτήρα και αγωνιστικά χαρακτηριστικά, αυξάνοντας τη δύναμή της στα 720 άλογα και αλλάζοντας σχεδόν τα πάντα στην υπόστασή της.


 

Ειδικά για τον κινητήρα, οι μηχανικοί της G-Power παίρνουν το 4λιτρο V8 μοτέρ της BMW M και του αυξάνουν τη χωρητικότητα στα 4,5 λίτρα, ενώ παράλληλα του προσφέρουν ένα νέο κομπρέσσορα, αλλά και καινούργια, σφυρήλατα «σωθικά».

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω αλλαγών αυξάνεται η δύναμη του κινητήρα στα 720 άλογα (από 420 εργοστασιακά) και η ροπή στα 650 Nm (από 400 Nm), νούμερα τα οποία είναι ικανά να εκτοξεύσουν τη M3 στα 200 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 9,8 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 330 χλμ./ώρα.

Για να μπορέσει να περάσει όλα αυτά τα άλογα στο δρόμο η G-Power έχει τοποθετήσει ένα νέο μπλοκέ, αλλά και τη δική της αγωνιστικού τύπου ρυθμιζόμενη ανάρτηση που έχει σεταριστεί με βάση τις απαιτήσεις της πίστας του Nürburgring. Νέα κεραμικά φρένα φροντίζουν ώστε να σταματούν πειστικά το αυτοκίνητο.

Αρκετή δουλειά έχει γίνει και στον τομέα της εμφάνισης, ώστε η εν λόγω M3 θα δείχνει τα αγωνιστικά της χαρακτηριστικά, με την G-Power να τοποθετηθεί ένα πλήρες carbonbodykitμε εντυπωσιακή πίσω αεροτομή, carbonπόρτες και καπό που μειώνουν το συνολικό βάρος, αλλά και νέες 19 ιντσών ζάντες.

Στο εσωτερικό, η G-Power έχει «γδύσει» τη M3 για να κερδίσει  ακόμη περισσότερο βάρος, αφαιρώντας μεταξύ άλλων τα πίσω καθίσματα, τον πίνακα οργάνων, όλες τις επενδύσεις και τις θήκες του τούνελ της κονσόλας κ.λπ. Όλα τα τμήματα που έχουν παραμείνει ντύνονται από αλκαντάρα, ενώ υπάρχει και κλωβός ασφαλείας.

Ύστερα από όλες τις παραπάνω αλλαγές, η BMW M3 έρχεται για να μετατραπεί σε αγωνιστικό αυτοκίνητο πίστας, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί. Το κόστος όλων των παραπάνω είναι αρκετά υψηλό, αφού στη Γερμανία το αυτοκίνητο τιμάται στα 292.883 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα: 

Ξεσηκωτική BMW M4 με 680 ίππους (+video) 

Η τηλεκατευθυνόμενη BMW. Μετακινείται από το κλειδί, χωρίς οδηγό (+videos) 

BMW M3 E30 παραδίδει μαθήματα στο Nurburgring (+video)


 

 

Get it on Google Play Download on the App Store