Fiat 500 Giannini με 350 άλογα και πίσω κίνηση (+video)

Βελτιώσεις σε Fiat 500 έχουμε δει διάφορες κατά καιρούς, μεταξύ των οποίων από τις πιο εντυπωσιακές ήταν η πιο πρόσφατη της Pogea Racing, το ARES 500 1.4 λτ. των 404 ίππων. Ωστόσο, η νεότερη της Giannini είναι εξωπραγματική, αφού οι μετατροπές που έχουν γίνει σε αυτό το “500αράκι” είναι πάρα πολλές και σε κάθε  επίπεδο.

Το Fiat 500 Giannini είναι πραγματικό τέρας, όχι μόνο εμφανισιακά, αλλά και μηχανικά. Εξωτερικά έχει τοποθετηθεί bodykit από ανθρακόνημα με νέο εμπρός προφυλακτήρα με δύο μεγάλους στρογγυλούς προβολείς που θυμίζουν αγωνιστικό αυτοκίνητο, στο πλάι κυριαρχούν οι προσθήκες στα φτερά με τους αεραγωγούς για να χωρέσουν οι μεγάλοι τροχοί, ενώ πίσω υπάρχει νέος προφυλακτήρας και αεραγωγοί στο καπό.

Κάτω από αυτό έχει τοποθετηθεί κινητήρας 1.75 λτ. από Alfa Romeo 4C, όμως με τις κατάλληλες επεμβάσεις η απόδοσή του έχει φτάσει τους 350 ίππους (έναντι 240 ίππους), ενώ η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς. Φυσικά έχουν τοποθετηθεί νέα φρένα, αλλά οριζόντια τοποθετημένα αμορτισέρ και ελατήρια.

Σύμφωνα με το ιταλικό OmniAuto, από το οποίο προέρχονται τα στοιχεία και οι φωτογραφίες, η παραγωγή του 500 Giannini δεν θα ξεπεράσει τα 100 οχήματα. Κάθε ένα από αυτά θα κοστίζει γύρω στις 150.000 ευρώ, ενώ τη τιμή θα διαμορφώνεται ανάλογα με τις απαιτήσεις του αγοραστή σε επίπεδο μετατροπών.

Διαβάστε ακόμα:

Στην Ελλάδα το νέο «καυτό» Abarth 595 Pista

Πυραυλάκια Abarth 500 1.4 T-JET με ισχύ έως 214 ίππους

Δείτε το άκρως εντυπωσιακό αυτό 500 στο παρακάτω βίντεο:


Get it on Google Play Download on the App Store