Land Rover Defender με μοτέρ από Corvette είναι το απόλυτο off road! (+video)

Σίγουρα όποιος αγοράζει ένα Land Rover Defender δεν το αποκτά για τις επιδόσεις του και τα σπορτίφ οδικά και οδηγικά του χαρακτηριστικά αλλά για τις μεγάλες εκτός δρόμου δυνατότητές του, όμως η βελτιωτική East Coast Defender έρχεται για να προσφέρει στο κορυφαίο βρετανικό offroad ένα μάλλον διαφορετικό χαρακτήρα.


 

Στόχος λοιπόν της East Coast Defender ήταν να δημιουργήσει ίσως το πιο εκρηκτικό Defender που κυκλοφορεί και έτσι, κάτω από το καπό του τοποθέτησε τον LS3 V8 κινητήρα των 6,2 λίτρων και 430 ίππων της Corvette. Το μοτέρ αυτό συνοδεύεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και προσφέρει επιτάχυνση 0-60 μίλια/ώρα (0-96 χλμ./ώρα) σε κάτω από 6,0 δευτερόλεπτα.

Αλλαγές έχουμε φυσικά και στην μετάδοση, εκεί όπου έχει τοποθετηθεί ένας νέος άξονας μαζί με μπλοκέ διαφορικό. Η εξάτμιση, είναι και αυτή αλλαγμένη και προέρχεται από την κορυφαία Borla, τον ήχο της οποία μπορείτε να τον ακούσετε στο παρακάτω βίντεο.

Επιπλέον των παραπάνω, το βελτιωμένο αυτό Defender διαθέτει και ένα πλήρως ενισχυμένο σύστημα πέδησης, αλλαγμένη ανάρτηση, νέες ζάντες 18 ιντσών που συνοδεύονται από ελαστικά BF Goodrich All Terrain KO2, αλλά και στοιχεία όπως LED εμπρόσθια φώτα και νέα γρίλια, πλαϊνά σκαλοπάτια και αρκετά άλλα.

Στο εσωτερικό, υπάρχει ένα πλήρες rollcage, πιο σπορ τιμόνι της Momo, νέα καθίσματα με «ανοιχτόχρωμα» δέρματα, αναβαθμισμένο ηχοσύστημα της Kenwood με ηχεία JBL, αλλά και κάμερα οπισθοπορείας. Σε ό,τι αφορά τέλος στο κόστος του αυτοκινήτου, αυτό βρίσκεται στα 159.000 δολάρια (!), ένα κόστος αρκετά υψηλό, το οποίο δικαιολογείται όμως εν μέρει από τον εντελώς αλλαγμένο χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Διαβάστε ακόμα: 

Αιθέρια Chevrolet Camaro ZL1 Cabrio με 640 ίππους 

Πισωκίνητο Wrangler με μοτέρ 2JZGTE από Toyota Supra (+video) 

Τουμπανιασμένο Lada Vesta

Get it on Google Play Download on the App Store