Πρώτη βελτίωση για VW Arteon 2.0 TSI στα 480 άλογα (+video)

Το VW Arteon το οποίο αποτελεί τη ναυαρχίδα της μάρκας και πρόσφατα λανσαρίστηκε στη χώρα μας, ξεχωρίζει αρχικά για την πολύ εντυπωσιακή σχεδίαση του 4θυρου κουπέ αμαξώματός του, μήκους 4.862 χλστ. 

Δείτε ακόμα: Νέο VW Arteon: Τιμές και εξοπλισμός

Στην κορυφή της γκάμας τοποθετείται το Arteon με τον 2.0 TSI κινητήρα απόδοσης 280 ίππων και 350 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με τετρακίνηση 4Motion και το 7τάχυτο DSG. Το μηχανικό αυτό σύνολο επιταχύνει το αμάξωμα των 1.716 κιλών από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,6 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 250 χλμ./ώρα.

Για πρώτη φορά βλέπουμε το Arteon στην κορυφαία του έκδοση να δέχεται βελτιώσεις και συγκεκριμένα από τη γερμανική εταιρία HGP-Turbo. Με την προσθήκη νέας τουρμπίνας, νέου λογισμικού, νέου φίλτρου και άλλων αλλαγών, η απόδοση του 2.0 TSI έφτασε τους 480 ίππους. Επιπλέον, φοράει νέο σύστημα εξάτμισης, νέα αμορτισέρ και ελατήρια χαμηλώματος, μαύρες ζάντες μεγάλης διαμέτρου και ενισχυμένα φρένα με δίσκους 370 χιλιοστών.

Δείτε ακόμα: VW Golf R με εξάτμιση Akrapovic και νέα φρένα

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινώσει αργότερα η HGP-Turbo για τις βελτιώσεις του Arteon, το οποίο μπορούμε να δούμε πώς επιταχύνει στο παρακάτω βίντεο:


Get it on Google Play Download on the App Store