Ακόμη πιο δυνατό το κορυφαίο Audi SQ5

Για τους ιδιοκτήτες του νέου Audi SQ5 που τα 354 άλογα της ισχύος του δεν τους ικανοποιούν, η ABT παρουσιάζει τη νέα της πρόταση αναβάθμισης, που χαρίζει στο κορυφαίο μεσαίο γερμανικό SUV ακόμη περισσότερη δύναμη για πιο «καυτές» επιδόσεις.

Η πρόταση αναβάθμισης της ABT προσφέρει στον 3λιτρο TFSI βενζινοκινητήρα της Audi 425 άλογα ισχύος (+71 PS) και 50 Nm παραπάνω ροπής (550 Nm συνολικά), ύστερα από την προσθήκη ενός νέου εγκεφάλου. Με την αναβάθμιση αυτή οι επιδόσεις είναι πιο γρήγορες από τις εργοστασιακές, παρότι η ABT δεν ανακοινώνει αναλυτικά νούμερα.

Εκτός τώρα από τον κινητήρα, η ABT προσφέρει στο SQ5 και μια νέα γκάμα ζαντών στις 20 και 21 ίντσες, η οποία είναι διαθέσιμη σε διάφορα σχέδια και φινιρίσματα. Επιπλέον αυτών, η γερμανική φίρμα τονίζει ότι σύντομα θα παρουσιάσει και ένα νέο bodykit για το αυτοκίνητο.

Πάντως, προσφέρονται βελτιώσεις και για άλλες εκδόσεις του Audi Q5, αφού η ABT αυξάνει τη δύναμη του μοντέλου με τον 2λιτρου TDI πετρελαιοκινητήρα στα 215 άλογα (+25 ίπποι) και τη ροπή στα 440 Nm (+40 Nm). Επίσης, σύντομα θα υπάρξει και πρόταση αναβάθμισης για το Q5 με τον 2λιτρο TFSI κινητήρα βενζίνης των 252 ίππων.

Διαβάστε ακόμα: 

Audi S4 με αναβάθμιση στους 425 ίππους 

Audi TT RS-R 500 PS αντιλαλεί στις Άλπεις (video) 

Πόσο κοστίζει το «καυτό» Audi RS 5 στη χώρα μας;


 

Get it on Google Play Download on the App Store