Βελτιωμένη BMW 440i δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τη M4

Η γερμανική Dahler ειδικεύεται στις βελτιώσεις των μοντέλων της BMW και αυτή τη φορά παίρνει στα χέρια της την 440i (σε Coupe, Cabrio ή Gran Coupe) για να της χαρίσει δύναμη αντίστοιχη με αυτή της κορυφαίας BMW M4, μαζί βέβαια και με μια σειρά από άλλες αναβαθμίσεις.


 

Ειδικά λοιπόν για τον 3λιτρο TwinPower Turbo 6κύλινδρο βενζινοκινητήρα της BMW, η Dahler έχει ετοιμάσει τρία στάδια βελτίωσης, με το πρώτο εξ αυτών να αυξάνει την ισχύ του από τα 326 άλογα στα 380 (ροπή 580 Nm). Στο δεύτερο η ισχύς αγγίζει τους 400 ίππους και η ροπή τα 580 Nm.

Στο τρίτο και κορυφαίο βελτιωτικό στάδιο η ισχύς του μοτέρ φθάνει τους 415 ίππους και η ροπή τα 610 Nm, φέρνοντας την 440i στα «χωράφια» της BMW M4 Coupe, αφού υπολείπεται μόνο 16 άλογα από την κορυφαία Σειρά 4. Παράλληλα, η Dahlerτονίζει ότι αφαιρεί τον περιοριστή ταχύτητας του μοτέρ που σταματά την τελική ταχύτητα της εργοστασιακής M4 στα 250 χλμ./ώρα.

Διαβάστε ακόμα: Εντυπωσιακή BMW M4 Cabrio με τα καλύτερα της AC Schnitzer

Εκτός τώρα του κινητήρα, η γερμανική βελτιωτική εταιρεία προσφέρει στη BMW 440i και ένα πλήρες εξωτερικό bodykit, το οποίο αποτελείται από νέο εμπρόσθιο σπόιλερ, πίσω αεροτομή και πλαϊνούς καθρέπτες, όλα από carbon. Υπάρχουν επίσης ένας νέος διαχύτης με 4πλές απολήξεις εξάτμισης, χαμηλωμένη ανάρτηση, καθώς και μια μεγάλη γκάμα ζαντών 20 ιντσών.

Οι επεμβάσεις της Dahler ολοκληρώνονται με τις επιλογές αναβάθμισης και του εσωτερικού, εκεί όπου παρέχονται πολλές επιλογές ανάλογα με τα «θέλω» του πελάτη. Επιπλέον των παραπάνω, η Dahler τονίζει ότι υπάρχουν και διάφορες άλλες αναβαθμίσεις ισχύος για όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις της Σειρά 4, σε βενζίνη και diesel.

Διαβάστε ακόμα: BMW M4… μαύρη μαγεία!

Get it on Google Play Download on the App Store