500 άλογα για το Audi RS 3 Sportback (+video)

Μετά το Audi RS 3 Sedan η ABT Sportsline δεν αφήνει παραπονεμένο ούτε την χάτσμπακ εκδοχή του γερμανικού «όπλου». Το RS 3 Sportback παίρνει σειρά στο κλαμπ των 500 ίππων, έπειτα από μία εκτενή λίστα αναβαθμίσεων.

Ξεκινώντας από τις προφανείς, οι εργοστασιακοί τροχοί των 19 ιντσών έχουν δώσει τη θέση τους στους 20άρηδες της ABT, σε μαύρη απόχρωση. Η χρωματική επιλογή περιλαμβάνει ματ ή γυαλιστερό φινίρισμα, ενώ για όσους δεν θέλουν να ζημιώσουν την άνεση της ανάρτησης προσφέρονται και στη διάσταση των 19 ιντσών. Εκτός από τα νέα «πατούμενα» ο Γερμανός βελτιωτής έχει προσθέσει νέες εισαγωγές αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα, τετραπλές απολήξεις για την εξάτμιση στον πίσω, καθώς και διαφορετική διαμόρφωση στον διαχύτη που τις περικλείει.

Δείτε ακόμα: Audi RS3 Sedan ABT με 500 άλογα

Η εξάτμιση, τώρα, αποτελεί μέρος του αναβαθμισμένου συστήματος εξαγωγής, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από τιτάνιο. Μαζί με τον επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου και την διαφορετική πολλαπλή εισαγωγής, το RS 3 Sportback ανεβαίνει στα 500 άλογα100 περισσότερα σε σχέση με την απόδοση του μοντέλου όταν αφήνει το εργοστάσιο του Ίνγκολσταντ. Η αυξημένη δύναμη μεταφέρεται στους τέσσερις τροχούς, μέσω του 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου DSG και του φημισμένου συστήματος τετρακίνησης quattro. Δύσκολα θα ισχυριστεί κάποιος πως δεν του αρκούν οι επιδόσεις, με 4,1 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και 250 ηλεκτρονικά περιοριζόμενα χλμ./ώρα τελικής (τα οποία μπορούν να γίνουν 275, με την συνδρομή της Audi). Το RS 3 ABT, πάντως, προσφέρει 3,7 δλ. επιτάχυνσης για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα και απελευθέρωση της τελικής στα 300 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Υβριδικό Audi RS 6-Ε με 1.018 άλογα! (+video)

Στο εσωτερικό τα πάντα είναι καλυμμένα από δέρμα και alcantara, ενώ ταμπλό-κεντρική κονσόλα και τμήματα στο εσωτερικό των θυρών αποτελούνται από ανθρακόνημα.


Get it on Google Play Download on the App Store