Ferrari California T 668 ίππων από τη Novitec Rosso

Η Novitec Rosso ετοίμασε ένα ειδικό πρόγραμμα αισθητικής και μηχανικής αναβάθμισης για τη νέα Ferrari California T, χαρίζοντάς της ακόμα υψηλότερη ισχύ και επιδόσεις, αλλά και πιο μυώδη εμφάνιση. Ξεκινώντας από τον 3.9 λτ. turbo κινητήρα V8 των 560 ίππων και 755 Nm ροπής, κατόπιν της μετατροπής αποδίδει 668 ίππους στις 7.400 σ.α.λ. και 871 Nm ροπής στις 4.750 σ.α.λ., μέσω της νέας χαρτογράφησης του μοτέρ και της τοποθέτησης ανοξείδωτης εξάτμισης. Οι επιδόσεις είναι αστραπιαίες, με τα 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνονται σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 325 χλμ./ώρα (έναντι 3,6 δλ. και 316 χλμ./ώρα της εργοστασιακής).

Εξωτερικά, η Ferrari California T Novitec Rosso Ν-Largo εφοδιάζεται με full body kit κατασκευασμένο από ελαφρύ και υψηλής αντοχής ανθρακόνημα. Τα νέα εμπρός φτερά έχουν προσθέσει έξι εκατοστά στο συνολικό πλάτος, ενώ παράλληλα προσφέρουν τον απαραίτητο χώρο για να χωρέσουν οι 21 ιντσών σφυρήλατες ζάντες με ελαστικά 255/30. Φαρδύτερη είναι και πίσω κατά έντεκα εκατοστά με τις 22 ιντσών ζάντες και ελαστικά 315/25. Την πολύ δυναμική του  εικόνα ενισχύουν ο νέος εμπρός προφυλακτήρας με τις μεγάλες εισαγωγές του αέρα για την καλύτερη ψύξη των φρένων και ο ανασχεδιασμένος πίσω προφυλακτήρας.

Επιπλέον επεμβάσεις έχουν γίνει και στην ανάρτηση μέσω της τοποθέτησης νέων ελατηρίων που έχουν χαμηλώσει το αμάξωμα κατά 35 χιλιοστά. Ωστόσο εφοδιάζεται με υδραυλικό σύστημα ανύψωσης του εμπρός άξονα κατά 40 χιλιοστά, το οποίο ενεργοποιείται με το πάτημα ενός μπουτόν στο ταμπλό και απενεργοποιείται είτε χειροκίνητα ή αυτόματα μετά τα 80 χλμ./ώρα.


Get it on Google Play Download on the App Store