Αναβαθμισμένο Audi RS 3 Sportback με 430 ίππους από την ABT

Το νέο Audi RS 3 Sportback είναι από το δεύτερο ισχυρότερο μικρομεσαίο αυτοκίνητο (μετά την ανανεωμένη Mercedes-AMG A 45 AMG), το οποίο εφοδιάζεται με 5κύλινδρο 2.5 TFSI κινητήρα απόδοσης 367 ίππων και 455 Nm ροπής. Η ABT με τη μακρόχρονη εμπειρία στις αναβαθμίσεις των μοντέλων του ομίλου Volkswagen, ανεβάζει την ισχύ στους 430 ίππους και 530 Nm ροπής.

Η μετατροπή περιλαμβάνει νέο λογισμικό κινητήρα, το οποίο αποτελείται από τον εγκέφαλο, καλωδίωση, κιτ τοποθέτησης και σετ στήριξης. Το μοτέρ παραμένει ανέγγιχτο, ενώ το κόστος ανέρχεται στις 4.290 ευρώ (τιμή Γερμανίας). Από πλευράς επιδόσεων, τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε μόλις 4,1 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 280 χλμ./ώρα.

Εξωτερικά οι αλλαγές είναι ελάχιστες και εστιάζονται στα λογότυπα ABT, στις τέσσερις στρογγυλές απολήξεις των εξατμίσεων και στις νέες ζάντες αλουμινίου. Αυτές είναι διαστάσεων 8,5×19 και συνδυάζονται με ελαστικά 235/35 (τιμή Γερμανίας 3.690 ευρώ). Οποιοδήποτε σπόιλερ, προσθήκη ανθρακονήματος κ.ο.κ. απλά δεν υφίσταται και έτσι διατηρεί την κομψή και δυναμική του εικόνα. Αντίστοιχα στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι περιορισμένες και εντοπίζονται στα νέα πατάκια και τα φωτιζόμενα ένθετα στα μασπιέ των θυρών.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ABT, η βελτίωση του Audi RS 3 Sportback δεν θα σταματήσει στους 430 ίππους, αλλά θα υπάρξει και ακόμα πιο ισχυρή.


Get it on Google Play Download on the App Store