Audi RS 6 Avant με 735 ίππους για τα 120 χρόνια της ABT

Ο γερμανός βελτιωτής ABT ετοίμασε ένα πανίσχυρο Audi RS 6 Avant για να γιορτάσει τα 120 χρόνια της εταιρείας. Όλα ξεκίνησαν το 1896, όταν ο σιδηρουργός Johann Abt σε έκανε τις πρώτες προσπάθειες για κατασκευή αυτοκινήτων. Το 1920 άρχισε να συνεργάζεται με την Horch και την Audi, ενώ τη δεκαετία του ’50 oεγγονός του ιδρυτή μεγάλωσε την εταιρεία.

Το βελτιωμένο Audi RS 6 Avant φέρει πολλές αναβαθμίσεις τόσο στον κινητήρα, όσο σε επιμέρους μηχανικά τμήματα και σε αμάξωμα – εσωτερικό. Ο twin-turbo V8 4.0 λτ. TFSI κινητήρας με εργοστασιακή απόδοση 580 ίππων και 700 Nm ροπής αποδίδει μετά τον επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου 735 ίππους και 920 Nm ροπής. Επιτάχυνση για τα 0-100 χλμ./ώρα δεν αναφέρεται, ωστόσο η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 320 χλμ./ώρα.

Πολλές είναι οι προσθήκες από ανθρακόνημα που έχουν γίνει και στο αμάξωμα του Audi RS 6 Avant, όπως οι εισαγωγές αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα, το σπόιλερ, τα ένθετα στα μασπιέ, οι αεραγωγοί στα φτερά, η πίσω αεροτομή και ο διαχύτης στον πίσω προφυλακτήρα. Επίσης, εφοδιάζεται με 22 ιντσών ζάντες αλουμινίου και ελαστικά διαστάσεων 295/25.

Αλλαγές έχουν γίνει και στο εσωτερικό, όπου όλες οι επιφάνειες είναι επενδυμένες με συνδυασμό δέρματος και αλκαντάρα, ενώ τα διακοσμητικά αλουμινίου τονίζουν τον σπορ χαρακτήρα του μεγάλου στέισον βάγκον. Επίσης στο ταμπλό υπάρχει μια αριθμημένη πλακέτα για τα 12 επετειακά Audi RS 6 Avant που θα φτιάξει η ABT.

Get it on Google Play Download on the App Store