Βελτιωμένο Volkswagen Polo R WRC 2.0 TSI με 420 ίππους!

Το ισχυρότερο μοντέλο στην γκάμα του VW Polo, είναι το περιορισμένης παραγωγής Polo R WRC, το οποίο παρουσιάστηκε στις αρχές του 2013 και θα κατασκευάζονταν σε 2.500 αντίτυπα, για τη συμμετοχή του στο WRC. Το εν λόγω μοντέλο εφοδιάζεται με τον 2.0 TSI κινητήρα του Golf GTI και αποδίδει 220 ίππους και 350 Nm ροπής, επιταχύνοντας το μικρό αυτοκίνητο στα 0-100 χλμ./ώρα σε 6,4 δευτερόλεπτα.

Ένα από αυτά τα λίγα  Polo R WRC που κυκλοφορούν ανέλαβε να αναβαθμίσει ο βελτιωτής Wimmer Rennsporttechnik και τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. Η απόδοση σχεδόν διπλασιάστηκε και έφτασε τους 420 ίππους και 480 Nm ροπής (στους εμπρός τροχούς), ξεπερνώντας και το πρωτότυπο Golf R 400.

Για να φτάσει αυτή την απόδοση, η γερμανική εταιρεία βελτιώσεων αναβάθμισε το τούρμπο, την αντλία καυσίμου, τοποθέτησε νέα σπορ ανοξείδωτη εξάτμιση, αλλάχτηκε το intercooler και έγινε επαναπρογραμματισμός του εγκεφάλου. Το κόστος της μετατροπής φτάνει τις 10.200 ευρώ, ενώ προσφέρονται ακόμα νέες ζάντες 17 ιντσών, νέα αμορτιστέρ και φίλτρο αέρα του κινητήρα.


Get it on Google Play Download on the App Store