Αναβαθμισμένη Lamborghini Aventador SV με 786 ίππους (+video)

Ο γερμανικός οίκος βελτιώσεων Novitec παρουσίασε μια νέα πρόταση βελτίωσης για την κορυφαία Lamborghini Aventador Superveloce, με ακόμη πιο επιθετική εξωτερική εμφάνιση και ακόμα περισσότερη ισχύ.

Εξωτερικά, η αναβαθμισμένη Aventador SV εφοδιάζεται με ένα πλήρες αεροδυναμικό body kit, τα τμήματα του οποίου είναι κατασκευασμένα από ανθρακόνημα και περιλαμβάνονται εμπρόσθιο σπόιλερ, πλαϊνές ποδιές, αλλά και μια ευδιάκριτη πίσω αεροτομή. Επιπλέον, στο άκρως δυναμικό αμάξωμα του supercar ξεχωρίζουν οι νέες εισαγωγές στο καπό, τα ανθρακονημάτινα καλύμματα των καθρεπτών και οι νέες πλαϊνές εισαγωγές. Σε συνεργασία με την Vossen, η Novitec ετοίμασε επίσης νέες σφυρήλατες ζάντες 20 και 21 ιντσών,  οι οποίες είναι διαθέσιμες σε 72 (!) διαφορετικούς χρωματισμούς.

Εκτός από την εμφάνιση, η Novitec έχει επέμβει και στην ανάρτηση της κορυφαίας Lamborghini, τοποθετώντας νέα σπορ ελατήρια, που μειώνουν την απόσταση από το έδαφος κατά 35 χλστ., διατηρώντας πάντως το σύστημα ανύψωσης του εμπρόσθιου μέρους για πέρασμα από σαμαράκια, είσοδο σε γκαράζ κ.λπ.

Αλλαγές έχουν γίνει και στον ήδη πανίσχυρο κινητήρα. Η Novitec επαναπρογραμματίζει τον εγκέφαλο του 6.5 λίτρων V12 βενζινοκινητήρα της Aventador Superveloce και παράλληλα, τοποθετεί ένα ακόμη πιο σπορ σύστημα εξάτμισης. Το τελικό αποτέλεσμα αυξάνει κατά 38 ίππους την ισχύ (786 από 750) και κατά 47 Nm τη ροπή (738 Nm).

Επιδόσεις δεν ανακοινώνει η Novitec μετά την αναβάθμιση, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι η Aventador Superveloce επιταχύνει αστραπιαία. Το εργοστασιακό μοντέλο επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 345 χλμ./ώρα.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store