Ανυπέρβλητη Mercedes 600 SEL με V12 7.6 λίτρων (+video)

Η Mercedes-AMG περιστρέφεται γύρω από τα υβριδικά σύνολα των One, C63 S E Performance και GT 63 S E Performance, σε έναν μοναδικό χορό εξηλεκτρισμένων αλόγων. Η Renntech έρχεται να μας θυμίσει πώς είχαν τα πράγματα 30 χρόνια πριν, με τον κολοσσιαίο ατμοσφαιρικό V12 που τοποθετεί στη δική της 600 SEL.

H S76R είναι, σύμφωνα με τον Αμερικανό (κι όχι Γερμανό, όπως θα νόμιζε κάποιος) βελτιωτή, η τέλεια W140. Βασίζεται στην κορυφαία έκδοση της τρίτης γενιάς S-Class, που εργοστασιακά απέδιδε 408 ίππους και 580 Nm από τον V12 των 5.987 κ.εκ. Η Renntech (ή RENNtech, για να είμαστε τυπικοί) πήρε ένα από τα πιο φημισμένα μοτέρ της Mercedes, το υπερκύβισε στα 7.6 λίτρα, άλλαξε ολόκληρη την εγκατάσταση της ηλεκτρονικής μονάδας (εγκέφαλο και πλεξούδα), και άλλαξε την πολλαπλή εισαγωγής με την εξάτμιση. Το αποτέλεσμα; 615 ίπποι και 952 απολύτως ατμοσφαιρικά Nm, στο στρόφαλο!

Οι μετατροπές των Γερμανών δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς αναβάθμισαν σημαντικά και τη μετάδοση. Το εργοστασιακό αυτόματο 4άρι κιβώτιο αντικαταστάθηκε από ένα μεταγενέστερο 5 σχέσεων, συνοδευόμενο από μπλοκέ διαφορικό OS Giken. Η ανάρτηση δεν θα μπορούσε να μείνει ανέγγιχτη, καθώς πλέον καλείται να διαχειριστεί 207 άλογα και 372 Nm παραπάνω. Απολύτως δικαιολογημένη η αντικατάστασή της από πλήρως ρυθμιζόμενο κιτ, όπως και η παρουσία κεραμικών δισκόφρενων της AMG πίσω από τις 19άρες ζάντες της Renntech, οι οποίες με τη σειρά τους ντύνονται με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S διάστασης 235/45 εμπρός –  285/35 πίσω.

Αλλαγές συναντάμε και στην ήδη πολυτελέστατη καμπίνα, όπου οι ξύλινες επενδύσεις έχουν δώσει τη θέση τους σε ανθρακονημάτινα φιλέτα και το δέρμα με την alcantara εναλλάσσονται σε καθίσματα, πόρτες και «ουρανό». Η Renntech έχει εκσυγχρονίσει και τον εξοπλισμό, προσφέροντας ηχοσύστημα με δυνατότητα σύνδεσης με iPhone, μένοντας ωστόσο πιστή στην παράδοση («φάτσα-κάρτα» το CD player).

Όλα τα ανωτέρω έχουν επιφέρει ένα βάρος, που αγγίζει τους 2,2 τόνους (2.177 κιλά). Παρόλα αυτά, η Renntech ανακοινώνει 0-100 χλμ./ώρα «στα χαμηλά 5άρια» (5,0-5,2 δλ.) και τελική ταχύτητα που εξακολουθεί να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Η S76R προς το παρόν είναι μία και μοναδική, όμως όποιος θέλει μπορεί να δώσει την παραγγελία στη φίρμα από τη Φλόριντα και να αποκτήσει «την καλύτερη μορφή της W140». Τιμή δεν ανακοινώνεται, αλλά κατά πάσα βεβαιότητα το ποσό θα είναι «βαρβάτο» εξαψήφιο.

Get it on Google Play Download on the App Store