Απίστευτο Skoda Citigo 2.0 TDI 360 PS 4MΟΤΙΟΝ (+video)

Τα μίνι αυτοκίνητα τα αγοράζει κανείς για την οικονομία τους στην αγορά και στη χρήση, την ευελιξία και την ευκολία που παρέχουν στις αστικές μετακινήσεις. Χαρακτηριστικά που ισχύουν και για το Skoda Citigo, το οποίο αποτελεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις της κατηγορίας. Να υπενθυμίσουμε ότι το ισχυρότερο Citigo έχει 75 ίππους και διατίθεται αποκλειστικά με κινητήρες βενζίνης 1.0 λτ. και καθόλου με πετρελαίου.

Δείτε ακόμη: Έκπληξη η Skoda Fabia στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Και όμως υπάρχει ένα και μοναδικό Citigo, το οποίο μηχανολογικά δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα απλά μοντέλα. Κάτω από το μικρό εμπρός καπό του χώρεσε ένα μηχανικό σύνολο 2.0 λτ. TDI, το οποίο κατόπιν πολλών βελτιώσεων έχει φτάσει τους 360 ίππους και η ροπή τα 563 Nm. Η ισχύς περνάει σε όλους τους τροχούς μέσω 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου και τετρακίνησης 4MOTION, επιταχύνοντας σε πολύ γοργούς ρυθμούς το ελαφρύ αμάξωμα των 1.160 κιλών (1/4 μίλι σε 13,25 δλ. με ταχύτητα 170 χλμ./ώρα).

Εξωτερικά δεν έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά σε σχέση με τα απλά Citigo, ωστόσο με μια προσεκτική ματιά θα παρατηρήσει κανείς το άνοιγμα στον εμπρός προφυλακτήρα και τα πολυκαρβονικά παράθυρα. Αγωνιστικό είναι το εσωτερικό από το οποίο έχουν αφαιρεθεί όλες οι επενδύσεις, έχει τοποθετηθεί roll cage και διάφοροι διακόπτες για τις ρυθμίσεις του κινητήρα, των φρένων, της τετρακίνησης του νίτρο κ.λπ.

Δείτε ακόμη: Έκλεψαν το μοναδικό Skoda Superb Coupe του πλανήτη!

Παρακολουθείστε στο παρακάτω βίντεο το μοναδικό αυτό Citigo:


Get it on Google Play Download on the App Store