«Aρρωσταίνουμε» με την ταχύτερη Toyota Supra του κόσμου (+video)

Η Toyota δεν σταματάει να παρουσιάζει πρωτότυπα και αυτοκίνητα προ-παραγωγής από την πολυαναμενόμενη νέα Supra, δείγμα της βαρύτητας που δίνουν οι Ιάπωνες στον συνεχιστή της μυθικής κληρονομιάς. Το μοντέλο που την δημιούργησε, η εμβληματική Supra MKIV, εξακολουθεί -και δεν πρόκειται να παύσει- να αποτελεί διακαή πόθο για κάθε άνθρωπο που βλέπει το αυτοκίνητο σαν μέσο έκφρασης και ψυχικής ευμάρειας, όχι μετακίνησης.

Εν αναμονή της 5ης γενιάς, λοιπόν, σήμερα θαυμάζουμε άλλο ένα δείγμα του πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει η προκάτοχος από πλευράς δύναμης, ούσα παράλληλα πλήρως νόμιμη για κυκλοφορία σε δημόσιους δρόμους. Ο μυθικός 2JZ αποδεικνύει την ανυπέρβλητη κράση του, αποδίδοντας εδώ 1.800 άλογα διατηρώντας το εργοστασιακό μπλοκ. Φυσικά όλα τα κινούμενα μέρη έχουν αλλαχτεί, με τις μπιέλες, τα πιστόνια και τον στροφαλοφόρο άξονα να είναι σφυρήλατα. Η κυλινδροκεφαλή επίσης, έχει υποστεί λείανση και φιλοξενεί εκκεντροφόρους με επιθετικότερο προφίλ, στους οποίους τοποθετούνται βαλβίδες με επικάλυψη Nicasil και αναθεωρημένα ελατήρια.

Δείτε επίσης: Όλες οι γενιές της Toyota Supra για τα μάτια σας μόνο (+video)

Φυσικά, όταν ανοίγει το καπό, απόλυτος πρωταγωνιστής είναι το θεόρατο τούρμπο, το οποίο έχει αντικαταστήσει τους δυο σειριακούς υπερτροφοδότες του 3.0λιτρου straight six στην εργοστασιακή του μορφή.

Διαβάστε ακόμα: 4κύλινδρη η βασική έκδοση της νέας Toyota Supra

Παρότι street legal, στο εσωτερικό της Supra δεν συναντάμε τίποτα περισσότερο από το bucket του οδηγού, το ψηφιακό πίνακα οργάνων και τον επιλογέα του σειριακού κιβωτίου. Ο συνδυασμός αυτού, του κτήνους των 1.800 ίππων και των ειδικών ελαστικών καθιστά την λευκή Supra ικανή να περάσει την γραμμή των 400 μέτρων σε ελάχιστα παραπάνω από 7 δευτερόλεπτα (7,06″ για την ακρίβεια), μία επίδοση που ισοδυναμεί με ρεκόρ για την ταχύτερη πολιτική Supra στον πλανήτη. Η ταχύτητα εξόδου των 313,8 χλμ./ώρα στο 400αρι είναι -το λιγότερο- ενδεικτική των δυνατοτήτων της καλύτερης εκπροσώπου του ονόματος «Supra». Μένει να δούμε την νεότερη.


Get it on Google Play Download on the App Store