Audi S1 με πρόγραμμα στους 312 ίππους

Το κορυφαίο μικρό μοντέλο της Audi, το S1 Sportback αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα και ταχύτερα αυτοκίνητα στην κατηγορία του. O 2.0 TFSI κινητήρας των 231 ίππων και 370 Nm ροπής σε συνδυασμό με την τετρακίνηση και το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο επιταχύνει το βάρους 1.340 κιλών αμάξωμα από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 5,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα σταματά στα 250 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμη: Νέος κινητήρας βενζίνης Toyota χωρίς turbo (+videos)

Για όσους θέλουν παραπάνω ισχύ και ταχύτερες επιδόσεις, η εταιρεία βελτιώσεων BR-Performance αυξάνει αρκετά τη απόδοση από το πρώτο κιόλας στάδιο αναβάθμισης. Με τον επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου το Audi S1 φτάνει τους 312 ίππους και τα 476 Nm ροπής, ενώ το κόστος ανέρχεται στα 680 ευρώ (τιμή Γαλλίας). Παράλληλα, υπάρχει πρόγραμμα με αύξηση της ισχύς στους 380 ίππους και τα 500 Nm ροπής, ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι τους 440 ίππους και 550 Nm ροπής.

Στις ισχυρότερες εκδόσεις εκτός από τον επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου τοποθετείται νέο turbo, νέα εισαγωγή αέρα, ενισχυμένος συμπλέκτης, αντλία καυσίμου, ενισχυμένη βαλβίδα αντεπιστροφής, μεγαλύτερος εναλλάκτης και νέο σύστημα εξάτμισης της Milltek. Επιδόσεις δεν αναφέρονται, ωστόσο στην πιο ισχυρή έκδοση με τους επιπλέον 209 ίππους και τα +180 Nm ροπής οι διαφορές θα είναι σίγουρα θεαματικές.

Δείτε ακόμη: Η αρχή του τέλους για τα diesel θα έχει αφετηρία την…

Get it on Google Play Download on the App Store