Αυτές οι ζάντες κοστίζουν όσο ένα αυτοκίνητο!

Οι ζάντες σε κάθε αυτοκίνητο αποτελούν ένα από τα βασικά του «στολίδια», αφού ανάλογα το σχέδιο, το χρώμα και τη διάσταση μπορούν να επηρεάσουν θετικά ή και αρνητικά την συνολική του εικόνα. Παράλληλα οι ζάντες αλουμινίου που χρησιμοποιούνται ευρέως σε όλα τα αυτοκίνητα, εκτός από την αισθητική αναβάθμιση βελτιώνουν με την σειρά τους και τα οδηγικά χαρακτηριστικά (σε σχέση με τις ατσάλινες), λόγω της μικρότερης αναρτώμενης μάζας στον τροχό, η οποία με την σειρά της βοηθάει την ανάρτηση να λειτουργήσει καλύτερα.

Δείτε ακόμη: Αγριεμένο και πολύ τολμηρό Audi SQ5

Βέβαια εκτός από τις απλές ζάντες αλουμινίου υπάρχουν οι πολύ ακριβές μαγνησίου και οι ανθρακονημάτινες. Οι συγκεκριμένες όμως της ABT συνδυάζουν το αλουμίνιο με το ανθρακόνημα, ενώ διαθέτουν ειδικό αεροδυναμικό σχεδιασμό. Οι ζάντες ABT Aerowheel είναι αποκλειστικά διαθέσιμες σε χρυσαφί απόχρωση Racing Gold και με διάμετρο 21 ιντσών. Ξεχωριστό τους γνώρισμα δεν είναι άλλο από τα δακτυλίδια από ανθρακόνημα που φέρουν και έκαναν την εμφάνισή τους στα μοντέλα ABT RS4-R και ABT RS5-R.

Η νέα αυτή ζάντα της ABT είναι διαθέσιμη μόνο στην έδρα της ABT στη Γερμανία, σε περιορισμένα αντίτυπα και μόνο για τα μοντέλα Audi RS 4 ή RS 5. Όσο για την τιμή του σετ, αυτή είναι στα 11.690 ευρώ! Όσο δηλαδή κοστίζει ένα καινούργιο αυτοκίνητο πόλης.

Δείτε ακόμη: Πύραυλος Mercedes-AMG C 63 S με 600 άλογα!

Get it on Google Play Download on the App Store