Αυτή είναι η ταχύτερη Toyota Supra στο Nurburgring (+video)

H επιστροφή της Toyota Supra συνδυάστηκε με ανάμικτες κριτικές από το κοινό, καθώς οι συγκρίσεις με το μοντέλο που διαδέχεται -το οποίο τυγχάνει να είναι συνώνυμο του θρυλικού ονόματος- δεν την ευνοούν. Καθόλου τυχαίο το γεγονός πως ήδη είναι έτοιμο τροπέτο με τον κινητήρα της MK4. Για την ακρίβεια, έχει να σταθεί αντάξια της φήμης ενός αυτοκινήτου που μετέτρεψε σε θρύλο την παρουσία της Supra. Και το οποίο μπορεί πολύ άνετα να σταθεί δίπλα στην ολοκαίνουργια γενιά.

Δείτε ακόμα: Πάνω από 2 εκατ. πουλήθηκε η πρώτη νέα Toyota Supra!

Ειδικά όταν πρόκειται για ένα βελτιωμένο «τέρας», από αυτά που έκαναν πασίγνωστο το ιαπωνικό κουπέ σε ολόκληρη την πλάση. Σε αντίθεση με τα dragster και δευτερευόντως τους αγώνες drift, που έκαναν πασίγνωστη την 4η γενιά της Supra, η συγκεκριμένη είναι στημένη για να στρίβει. Κι όταν λέμε «στρίβει», εννοούμε πως δεν διστάζει να μπει στην πιο επικίνδυνη πίστα του κόσμου και να κάνει καλύτερο χρόνο από την Chevrolet Corvette C6 ZR1, την Ferrari 488 GTB και την Porsche 911 GT3! Φυσικά είναι πολύ μπροστά από τον χρόνο στον οποίο στοχεύει η νέα γενιά.

Διαβάστε επίσης: «Aρρωσταίνουμε» με την ταχύτερη Toyota Supra του κόσμου (+video)

Για να πετύχει όλα τα παραπάνω, εξυπακούεται ότι το αυτοκίνητο τιμά την παράδοση των Supra MKIV και είναι βελτιωμένο. Ο 2JZ-GTE πλέον διαθέτει ένα τούρμπο, αντί για τα δυο σειριακά, με τον εγκέφαλο, τις πολλαπλές εισαγωγής-εξαγωγής, τα μπεκ και τα intercooler να είναι καινούργια. Το συνολικό αποτέλεσμα ανέρχεται στους 720 ίππους, οι οποίοι δεν θα έκαναν τίποτα αν δεν υπήρχε το αντίστοιχο υπόβαθρο. Το εσωτερικό είναι πλήρως απογυμνωμένο και εξοπλισμένο με roll cage, η ανάρτηση ρυθμιζόμενη αγωνιστικών προδιαγραφών, όπως και το carbon αεροδυναμικό πακέτο με το τεράστιο splitter εμπρός και την «φτερούγα» πίσω.


Get it on Google Play Download on the App Store