Αυτή η Mercedes X-Class θα…σε πάρει στο κυνήγι

Αρκετά κυριολεκτικά, μάλιστα, καθώς η συγκεκριμένη X-Class είναι σχεδιασμένη από τον γερμανικό βελτιωτικό οίκο Gruma. Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Gruma ειδικεύεται στην αναβάθμιση SUV και pickup αυτοκινήτων με σκοπό την ικανοποίηση των αναγκών κάθε κυνηγού, με το αγροτικό της Mercedes να αποτελεί αυτή τη στιγμή την πιο premium πρόταση στην γκάμα της.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Mercedes X 250 d (+video)

Οι εμφανείς διαφορές σε σχέση με μια εργοστασιακή X 250 d δεν χρήζουν ιδιαίτερης παρατηρητικότητας: το χακί ματ χρώμα, οι νέες ζάντες και τα ελαστικά παντός εδάφους της BF Goodrich, οι κρίκοι που υποδηλώνουν τους «εργάτες» εμπρός-πίσω, το κουβούκλιο στην καρότσα για την μεταφορά του κυνηγόσκυλου, η μπαγκαζιέρα στην οροφή και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος ξεκαθαρίζουν με την πρώτη ματιά πως αυτή η X-Class δεν αστειεύεται. Στην καρότσα, βέβαια, κρύβονται κι άλλα καλούδια όπως ειδική θήκη για την καραμπίνα, πτυσσόμενη και αποσπώμενη σκάλα, αλλά και μία σκάφη η οποία χρησιμεύει για την ανέλκυση και την μεταφορά των βαρέων θηραμάτων (π.χ. ελάφι ή τάρανδο) και συνοδεύεται από τηλεχειριζόμενο βίντσι, προκειμένου να κάνει την ζωή του κυνηγού ευκολότερη.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Γερμανοί δηλώνουν ότι το χρώμα της κυνηγετικής Mercedes είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να μειώνονται οι αντανακλάσεις και να αναμιγνύεται ευκολότερα με τα τοπία των δασών, βοηθώντας έτσι στον αιφνιδιασμό των θηραμάτων.

Διαβάστε επίσης: Αυτή η Mercedes X-Class είναι η «Maybach των αγροτικών»

Μηχανικά δεν ανακοινώνονται αλλαγές, πέρα από τα νέα ελαστικά και την αναβαθμισμένη ανάρτηση, οπότε την κίνηση αναλαμβάνει ο 2.3 λτ. τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα των 190 ίππων και 450 Nm ροπής και το αυτόματο κιβώτιο των επτά σχέσεων. Αν και δεν είναι το ζητούμενο σε τέτοιου είδους αυτοκίνητα (τουλάχιστον όχι για τους περισσότερους), οι επιδόσεις είναι παραπάνω από ικανοποιητικές με το 0-100 χλμ./ώρα να έρχεται σε 11,4 δλ. και την τελική ταχύτητα να είναι στα 179 χλμ./ώρα.


Get it on Google Play Download on the App Store