Αυτό το Jeep είναι ταχύτερο από Bugatti Chiron! (+video)

Το Jeep Grand Cherokee Trackhawk αυτή τη στιγμή είναι το ταχύτερο SUV στον πλανήτη και ένα από τα πιο εξωφρενικά αυτοκίνητα που έχουν παρουσιαστεί ποτέ. Ο πληθωρικός κομπρεσοράτος V8 των 6.2 λίτρων αποδίδει 707 ίππους και 873 Nm ροπής, τα οποία κατανέμονται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 8ταχυτου αυτόματου κιβωτίου. Με την συνδρομή launch control, τα πρώτα 100 χλμ./ώρα αποτελούν παρελθόν σε 3,5 δλ. και η βελόνα του κοντέρ σταματάει την ξέφρενη πορεία της ηλεκτρονικά περιοριζόμενη στα 290 χλμ./ώρα. 

Η Bugatti Chiron, από την άλλη, αποτελεί τον ορισμό του hypercar. Θα περιοριστούμε στους αριθμούς και θα αναφέρουμε τα εξής: 8 λίτρα, 16 κύλινδροι σε σχήμα W, 4 τούρμπο, 1.500 ίπποι, 1.600 Nm ροπής, 0-100 χλμ./ώρα σε 2,5 δλ., ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα στα 420 χλμ./ώρα. Τι κοινό έχουν αυτά τα 2 αυτοκίνητα, πέραν του ηλεκτρονικού κόφτη τελικής και το γεγονός πως είναι τετρακίνητα;

Δείτε ακόμα: Ferrari 812 «τα βλέπει όλα» από Tesla Model X (+video)

To ότι ο John Hennessey αποφάσισε να μετατρέψει το μεγάλο SUV σε «φονέα Chiron»! Ο Τεξανός βελτιωτής τοποθέτησε στο Grand Cherokee Trackhawk το πακέτο HPE1200, που περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- έναν θεόρατο κομπρέσορα 4,5 λίτρων, σφυρήλατα έμβολα και μπιέλες, ροϊκή εξέλιξη στην κυλινδροκεφαλή, νέους εκκεντροφόρους και πολλαπλή εισαγωγής, αναβαθμισμένη πεταλούδα γκαζιού και ολοκληρωμένο κιτ πολλαπλής εξαγωγής. Όλα αυτά στέλνουν την ισχύ στα 1.216 άλογα και την ροπή στα 1.354 Nm, καθιστώντας το Trackhawk το ταχύτερο SUV όλων των εποχών. Όμως τα επιτεύγματα δεν σταματούν εδώ.

Γιατί με 2,3 δλ. για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα το Trackhawk «ρίχνει» ακόμα και στο μεγαλειώδες δημιούργημα της Bugatti. Η τελική ταχύτητα εξακολουθεί να περιορίζεται ηλεκτρονικά, αλλά εδώ ο περιοριστής παρέχει ελευθερία μέχρι τα 320 χλμ./ώρα. Με πρωταρχικό στόχο τις διακρίσεις στους αγώνες dragster, δεν προκαλεί καμία έκπληξη το γεγονός πως καλύπτει το 400αρι σε μόλις 9,6 δλ. – έστω κι αν τα «καθαρόαιμα» dragster ελαστικά Nitto 555R 275/40-20 διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των εξωπραγματικών επιδόσεων.

Διαβάστε επίσης: Οι επιδόσεις του νέου Jeep Renegade 1.0 λτ. και 1.3 λτ.

Η παραγωγή, τέλος, θα περιοριστεί σε μόλις 24 αντίτυπα


Get it on Google Play Download on the App Store