Bελτιωμένη Porsche 911 Turbo «τρομάζει» την GT2 RS (+video)

Αν κάποιος θέλει να αποκτήσει την ταχύτερη 911 όλων των εποχών, θα πρέπει να κοιτάξει προς GT2 RS μεριά. Αν επίσης έχει την διάθεση να υπερηφανεύεται πως έχει στην κατοχή του και την ταχύτερη Porsche της Ιστορίας (τουλάχιστον για τα 21 χιλιόμετρα της «Πράσινης Κόλασης»), τότε η απάντηση στις «προσευχές» του είναι μία: 911 GT2 RS. Tι γίνεται, όμως, όταν αυτός ο άνθρωπος δεν είναι διατεθειμένος να συμβιβαστεί με τον ακραίο χαρακτήρα της κορυφαίας Porsche; Ή απλά του αρέσει να μετακινείται με το supercar του ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών;

Δείτε ακόμα: VW Transporter 740 PS κοστίζει όσο μια Porsche 911 Turbo S

Εδώ έρχεται η Manhart, η οποία παίρνει την 911 Turbο και την μετατρέπει στην πιο πολιτισμένη, εύχρηστη και τετρακίνητη εναλλακτική της GT2 RS. Ο Γερμανός βελτιωτής μας έχει ήδη παρουσιάσει την πρότασή του για την νέα BMW M5, με την κορυφαία «πολιτική» 911 να ακολουθεί το μαύρο-χρυσό μοτίβο της εταιρίας και τις διακριτικές αισθητικές αναβαθμίσεις της φιλοσοφίας της. Η Manhart επικεντρώνεται περισσότερο στην ουσία, οπότε οι νέες ζάντες των 21 ιντσών, την χαμηλωμένη κατά 30 χλστ. ανάρτηση, το αεροδυναμικό χείλος στον εμπρός προφυλακτήρα, η νέα αεροτομή στο πίσω μέρος και τα χρυσαφί αυτοκόλλητα στο κατάμαυρο χρώμα φτάνουν και περισσεύουν.

Διαβάστε επίσης: «Xεράς» κάνει την Porsche 911 GT3 RS…Cayenne (+video)

Κάτω από όλα αυτά, συναντάμε επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου και ολοκληρωμένο σετ εξάτμισης από πολλαπλή εξαγωγής και πίσω, που ανεβάζει την απόδοση στα 680 άλογα και 870 Nm ροπής. Ή, για να το θέσουμε διαφορετικά, 140 ίππους και 160 Nm ροπής παραπάνω σε σύγκριση με την απλή Turbo. Ή, για να το θέσουμε πιο εντυπωσιακά, μόλις 20 ίππους λιγότερους και 120 Nm ροπής περισσότερα από την κορυφαία GT2 RS. Mε το πρόσθετο πλεονέκτημα του συστήματος τετρακίνησης. Το οποίο κατεβάζει τον χρόνο για το 0-100 χλμ./ώρα στα 2,9 δλ.-μόλις 1 δέκατο πίσω από την πρώην κάτοχο του ρεκόρ ταχύτερου γύρου στο Nurburgring. Η τελική ταχύτητα δεν ανακοινώθηκε, όμως σίγουρα θα υπερβαίνει τα 320 χλμ./ώρα της εργοστασιακής Turbo. Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ταχύτερη και από τα 340 χλμ./ώρα της GT2 RS, η οποία έχει φέρει έντονες αεροδυναμικές προσθήκες για την μεγιστοποίηση της παρεχόμενης κάθετης δύναμης.


Get it on Google Play Download on the App Store