BMW 118d κάνει το 0-100 σε 1,8 δλ.! (+video)

Μια βελτιωμένη BMW 118d αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για τους ντίζελ κινητήρες, καταφέρνοντας να πετύχει νούμερα ισχύος και επιδόσεων ισάξια του Tesla Model S Plaid!

Η μεταλλαγμένη Σειρά 1 που βλέπουμε, ανήκει στον Dragoş Stăcescu. Ο Ρουμάνος είναι από τους πιο γνωστούς βελτιωτές στη χώρα του, αλλά και ένας με πολύ μεγάλη έφεση στο «πείραγμα» πετρελαιοκινητήρων. O Stăcescu ξεκίνησε να πειραματίζεται με τη μικρομεσαία BMW το 2019, έχοντας απώτερο στόχο να φτιάξει ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο για το εγχώριο πρωτάθλημα dragster. Τρία χρόνια αργότερα κατάφερε όχι μόνο αυτό, αλλά να δημιουργήσει την ισχυρότερη και ταχύτερη ντίζελ  «Μπέμπα» όλων των εποχών! Κάτι που κατάφερε, μάλιστα, χρησιμοποιώντας κυρίως εξαρτήματα της βαυαρικής φίρμας.

Κάτω από το καπό, για παράδειγμα, δεν χρησιμοποιείται κάποιο μοτέρ Cummins. Αντιθέτως, η ισχύς συνεχίζει να παράγεται από κινητήρα προέλευσης Μονάχου. Ένα σύνολο από BMW 335d E90 επιλέχθηκε, με τον 3.0λιτρο εξακύλινδρο εν σειρά twinturbo να μην διατηρεί ούτε βίδα εργοστασιακή, παράγοντας πλέον 1.020 ίππους και 1.650 Nm ροπής! Για να το θέσουμε σε αντιστοιχία με κάτι άλλο πανίσχυρο, ίδια άλογα με τα Tesla Plaid και ακόμα μεγαλύτερη ροπή (1.420 Nm τα ηλεκτρικά)! Ή, σε ποσοστιαία μορφή, 300% πάνω σε άλογα και 200% σε ροπή συγκριτικά με την κανονική 118d.

Το σύστημα τετρακίνησης από 330d xDrive και το 8άρι αυτόματο από X6 αναλαμβάνουν να περάσουν την τερατώδη δύναμη στο δρόμο, πάντα με τις απαραίτητες βελτιώσεις/ενισχύσεις. Το σασί έχει αντικατασταθεί με ένα σωληνωτό και το αμάξωμα βρίθει φουσκωμάτων, προκειμένου να χωρέσουν όλα τα εξαρτήματα στο συμπαγές σουλούπι της Σειράς 1. Ένας συνδυασμός (τεράστια ισχύς-χαμηλό βάρος-τετρακίνηση) που διαλύει τα χρονόμετρα, κάνοντας ρεκόρ κάθε φορά που «ανοίγει». Η κόκκινη BMW ολοκλήρωσε πρόσφατα το 400άρι σε μόλις 8,31 δλ., με ταχύτητα εξόδου 270 χλμ./ώρα και σχεδόν καθόλου κάπνα από την εξάτμιση, έχοντας γράψει πρώτα 1,87 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα! Όλα τους επιτεύγματα για ντίζελ κατασκευή, η οποία -σύμφωνα με το δημιουργό της- είναι κατά 75% γνήσια BMW!

Get it on Google Play Download on the App Store