BMW M3 E92 με μοτέρ Skyline «λυσσάει» στις 10.000 σ.α.λ. (+video)

O S65B40 που συναντάμε κάτω από το καπό της BMW M3 E92 (ή E90 αν μιλάμε για την σεντάν) δεν έχει τίποτα κακό. Τουναντίον, είναι ένα από τα καλύτερα μοτέρ των 2 τελευταίων δεκαετιών. Ατμοσφαιρικός, με παροιμιώδη έφεση στο στροφάρισμα και επικό ηχόχρωμα, ο 4λιτρος V8 των 420 ίππων αποτέλεσε το ιδανικό κύκνειο άσμα της φυσικής πνοής, πριν αναλάβουν τα τούρμπο την κίνηση της Μ3.

Δείτε ακόμα: H Nissan ξαναβγάζει ανταλλακτικά για το πιο μυθικό Skyline

Όπως και να το κάνουμε, όμως, RB26DETT δεν θα γίνει. Και αυτό γιατί ο εμβληματικός κινητήρας του Nissan Skyline (από το R32 μέχρι το R34) έχει μπει με τους «κόφτες» στο Hall of Fame της αυτοκίνησης. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι μια Μ3 δεν μπορεί να «παντρευτεί» μαζί του. Καλή ώρα η συγκεκριμένη, η οποία πλέον εξαϋλώνει τα πίσω ελαστικά χάρις στα 850 άλογα και τα 800 Nm ροπής του ιαπωνικού μοτέρ. Το οποίο τηρεί την παράδοση που τόσο το ίδιο, όσο και ο 2JZ-GTE της Toyota Supra έχουν φτιάξει. Ότι δηλαδή πιο εύκολα βρίσκεις ειρηνοποιό στην Σομαλία, παρά εργοστασιακό ένα από τα ανωτέρω μοτέρ.

Διαβάστε επίσης: Κυνηγητό μεταξύ BMW M3 E92 και M4 στο Nürburgring (video)

Στην προκειμένη ο RB26 έχει εξελιχθεί σε RB28, ευγενική χορηγία ενός κιτ υπερκυβισμού στα 2.8 λίτρα. Για να ξεπεράσει τα 800 άλογα δεν έμεινε εκεί, αλλά άλλαξε τις δυο τουρμπίνες με μία θεόρατη της BorgWarner, ενώ και ο εγκέφαλος με το σύστημα εξαγωγής και την κυλινδροκεφαλή είναι ολοκαίνουργια. Όλα αυτά για να φτάσουμε τα 850 άλογα στις 10.000 σ.α.λ. Οι πίσω τροχοί βασανίζονται μέσω ενός 5τάχυτου σειριακού κιβωτίου, το οποίο διαθέτει απλωμένη κλιμάκωση προκειμένου να εκμεταλλεύεται καλύτερα ο οδηγός την πλουσιοπάροχη ροπή, κατά τις εναλλαγές πορείας στο αυστραλιανό πρωτάθλημα drift.


Get it on Google Play Download on the App Store