Pickup Chevrolet έτοιμο για να… οργώσει το Ντακάρ

Οι Αμερικανοί αγαπάνε τα pickup. Γνωστή και μη εξαιρετέα συνθήκη, χάρις στην οποία αυτοκίνητα όπως το Ford F-150 και το Chevrolet Colorado αποτελούν εμπορικές «αιχμές του δόρατος» για τις εταιρίες τους. Ο κόσμος της βελτίωσης δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος, με τα «αγροτικά» να αποτελούν έναν από τους πιο πολυάσχολους κλάδους του συγκεκριμένου τομέα. Σαν το εργοστασιακό tuning, όμως, δεν έχει.

Δείτε ακόμα: Αυτό είναι το απόλυτο αγροτικό με 705 ίππους!

Η Chevrolet δεν σταματά να παρουσιάζει προτάσεις και ανταλλακτικά για το καλοπουλημένο της μοντέλο, συγκεκριμένα για την κορυφαία έκδοση ZR2 Bison. Το Colorado Bison θεωρείται ένα από τα ικανότερα αυτοκίνητα στην αντιμετώπιση κακοτράχαλων εδαφών, συγκρινόμενο ακόμα και με aftermarket βελτιωμένες κατασκευές. Το τμήμα Performance Variants, Parts and Accessories and Motorsports όμως, εκτός από ονομασία-αμαξοστοιχία έχει και πολλές ανησυχίες. Οπότε προίκισε το «σκληροπυρηνικό» pickup με μια σειρά από αγωνιστικά καλούδια.

Πρώτο και καλύτερο το κιτ ανάρτησης. Το σύστημα Multimatic DSSV αναβαθμίζεται προκειμένου να αυξηθεί η διαδρομή των αμορτισέρ κατά 15% εμπρός και 10% πίσω. Συνολικά το σετ στοιχίζει 8.187 δολάρια, κι έχει και συνέχεια. Για ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις, διατίθενται δευτερεύοντα αμορτισέρ αζώτου που αποτρέπουν τον «τερματισμό» της ανάρτησης και κοστολογούνται στα 2.700 δολάρια. Για επιπλέον 2.062 δολάρια υπάρχει το Jounce Striker/Leaf Spring Mount System, το οποίο φροντίζει για την μεγαλύτερη ελευθερία άρθρωσης της ανάρτησης.

Διαβάστε επίσης: Toyota-«παλικάρι» δεν κολλάει ούτε σε αμμοθύελλα (+video)

Τέλος είναι διαθέσιμα μέχρι και νέα φύλλα σούστας, που αυξάνουν την απόσταση του πίσω άξονα από το έδαφος κατά 28 εκατοστά. Συνολικά το αμάξωμα του βελτιωμένου Colorado ZR2 Bison απέχει 45 ολόκληρα εκατοστά από την Γη, καθιστώντας το πρακτικά ασταμάτητο.

Get it on Google Play Download on the App Store