«Γκάνγκστερ» Range Rover με 650 άλογα και 24άρες

Η Manhart έχει αρχίσει να βλέπει πολύ «ζεστά» τα Land Rover και Range Rover, δίνοντας ισχύ στα βρετανικά SUVs που παραπέμπει ξεκάθαρα πια σε υπεραυτοκίνητα. Η τελευταία πρόταση των Γερμανών αφορά το Range Rover Sport, που φτάνει τους 650 ίππους και γίνεται σωστός «μπράβος» σχεδιαστικά, με πρωταγωνίστριες τις νέες 24άρες ζάντες.

Το Range Rover Vogue RV 650, όπως ονομάζεται το αυτοκίνητο, ξεχωρίζει από τον κλασικό -για δημιουργία των Γερμανών- χρωματικό συνδυασμό του μαύρου με το χρυσαφί, στα αυτοκόλλητα σε καπό-πόρτες-οροφή-πόρτα πορτμπαγκάζ και τις λεπτομέρειες σε μάσκα, προφυλακτήρες, διαχύτη. Φυσικά οι τεράστιες ζάντες είναι αυτές που κεντρίζουν όλα τα βλέμματα, κερδίζοντας έξτρα πόντους από τη χαμηλωμένη ανάρτηση. Μαύρο-χρυσαφί είναι και το εσωτερικό, με τα ανθρακονημάτινα φιλέτα να «κουμπώνουν» στις δερμάτινες επενδύσεις ιδανικά και τις χρυσαφί ραφές να δίνουν το δικό τους τόνο.

Στα μηχανικά μέρη, που ενδιαφέρουν και περισσότερο, το RV 650 βασίζεται στο Range Rover Sport P530 First Edition, δηλαδή το κορυφαίο της γκάμας. Ο 4.4 V8 twinturbo αποκτά νέο εγκέφαλο και αναβαθμισμένη εξάτμιση, κερδίζοντας 120 ίππους και 140 Nm σε σχέση με το εργοστάσιο. Πλέον, το 8άρι αυτόματο κιβώτιο και το σύστημα τετρακίνησης συνεργάζονται με 650 ίππους, συν ένα υψηλότατο ποσό ροπής που ανέρχεται στα 890 Nm. Η Manhart δεν ανακοινώνει στοιχεία επιδόσεων, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι πολύ ταχύτερο από τα 4,5 δλ. που θέλει το εργοστασιακό, για το 0-100 χλμ./ώρα. Πολύ πιθανό να σπάει το φράγμα των 4,0 δλ. για το 100άρι, ενώ και ο κόφτης των 250 χλμ./ώρα λογικά θα μετατοπιστεί πιο πάνω.

Το βελτιωμένο Range Rover Sport θα κατασκευαστεί σε μόλις 10 μονάδες, αποκλειστικά για την αγορά της Μέσης Ανατολής.

Get it on Google Play Download on the App Store