«Καρτ» Audi R8 1.500HP κυκλοφορεί κανονικά (+video)

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Audi R8 1.500 ίππων που του λείπουν πάνω από τα μισά panels του αμαξώματος διαθέτει άδεια κυκλοφορίας κανονικά και μπορεί να κινείται χωρίς περιορισμούς στο δρόμο.

Το εικονιζόμενο Audi ξεκίνησε την καριέρα του ως R8 GT το 2012 όντας ένα από τα 333 αυτοκίνητα που κατασκεύασε η γερμανική μάρκα κι ένα από τα 90 που πωλήθηκαν στην Αμερική. Η βάση του είναι ο V10 κινητήρας των 5,2 λίτρων που απέδιδε 552 εργοστασιακούς ίππους και 540 Nm ροπής. Σύμφωνα με την Audi, το R8 GT χρειαζόταν μόλις 3,6 δλ., για να ολοκληρώσει τη διαδικασία του 0-100 χλμ./ώρα, ενώ η τελική ταχύτητα άγγιζε τα 320 χλμ./ώρα. Αργό δεν το λες σε καμία περίπτωση, αλλά ο τρίτος σε σειρά ιδιοκτήτης του R8 GT έμελλε να δώσει εκ νέου ζωή στο γερμανικό supercar, αφού ο 2ος κάτοχός είχε ένα σοβαρό ατύχημα μόλις 6 μέρες μετά την αγορά. Απογοητευμένος από την τύχη του έβαλε πωλητήριο στο το λαβωμένο supercar, μέχρι που εμφανίστηκε ο Austin από την LeeC Parts και το Scrap Life Garage, για να το αναζωογονήσει. Αρχικά βελτιώθηκε ο κινητήρας από τους μηχανικούς της Underground Racing, που με τη χρήση μεγαλύτερων turbo και όλων των σχετικών παραφερναλίων, εκτόξευσαν την ισχύ στους 1.500 ίππους.

Μιας και το αμάξωμα είχε πάθει αρκετή ζημιά, αφαίρεσαν όλα τα λαβωμένα panel και το άφησαν «γυμνό». Ακόμα και τα φώτα είναι αλλαγμένα, αφού δεν σώθηκαν από το τρακάρισμα και έδωσαν τη θέση τους σε  άλλα από τράκτορα, ενώ τα φλας προέρχονται από Ford Mustang. Ένα αυτοκίνητο παράδειγμα προς μίμηση, για το τί μπορεί να καταφέρουν μηχανικοί και ιδιοκτήτες με μεράκι.

Get it on Google Play Download on the App Store