H Brabus δυναμώνει και αγριεύει την νέα Mercedes A-Class

H δημοφιλής εταιρεία Brabus που αρέσκεται στις βελτιώσεις Mercedes & Smart, βάζει στο χέρι τη νέα Mercedes A-Class 250 και την κάνει ομορφότερη και δυνατότερη.

Οι μηχανικοί περιέλαβαν την έκδοση Α 250, όπου πέρα από το φαίνεσθαι βελτίωσαν και το μοτέρ της, κάνοντας το να αποδίδει 270 ίππους (224 ίππους η νορμάλ έκδοση) και 430 Nm ροπής, έναντι 350 Nm που απέδιδε η «μαμά» Α 250. Για την αύξηση της δύναμης, στο 2λιτρο μοτέρ έχει τοποθετηθεί το βελτιωτικό πακέτο με την ονομασία, PowerXtra B 25 S, το οποίο ανεβάζει την ισχύ του κινητήρα κατά 46 ίππους και τη ροπή κατά 80 Nm. Το πακέτο αυτό περιλαμβάνει νέα χαρτογράφηση του εγκεφάλου, νέο φιλτροκούτι από ανθρακονήματα, ενώ αυξημένη είναι και η πίεση της τουρμπίνας. Οι συγκεκριμένες επεμβάσεις έφεραν την αύξηση της δύναμης και κατά συνέπεια τη βελτίωση των επιδόσεων κι έτσι η Mercedes Α 250 χρειάζεται μόλις 5,9 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα (6,2 δλ. η εργοστασιακή έκδοση) με την τελική ταχύτητα να εξακολουθεί να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμη: H Brabus AMG Ε 63 S κάνει τα supercars να ζηλεύουν

Σε ότι αφορά την εμφάνιση του μοντέλου, η Brabus έχει προσθέσει ένα πιο άγριο κουστούμι που ταιριάζει γάντι με το σβέλτο μοτέρ που διαθέτει η A-Class. Πιο συγκεκριμένα στο εμπρός μέρος υπάρχει ένα πιο δυναμικό σπόιλερ το οποίο τοποθετείται στο κατώτερο μέρος του εμπρός προφυλακτήρα, ενώ τα βλέμματα κεντρίζει η μεγάλη αεροτομή στην 5η πόρτα, που θυμίζει εκείνη της AMG έκδοσης. Στον πίσω προφυλακτήρα έχει τοποθετηθεί ένας carbon διαχύτης, ο οποίος περιβάλει τις δυο διπλές απολήξεις του συστήματος εξαγωγής. Η εξωτερική εικόνα ολοκληρώνεται από τις χυτές ζάντες αλουμινίου Monoblock F, R και T της γερμανικής εταιρίας, με διαθέσιμες διαστάσεις από 17 έως και 20 ίντσες.

Διαβάστε επίσης: Ήρθαν νέες Mercedes A-Class βενζίνης και ντίζελ

Αλλαγές έχουμε και στο εσωτερικό, όπου κυριαρχεί το δέρμα Mastik και η alcantara της Brabus, με το χρώμα βέβαια αλλά και τις λεπτομέρειες, να μπορούν να προσαρμοστούν αναλόγως στα προσωπικά γούστα του εκάστοτε πελάτη.

Get it on Google Play Download on the App Store