Hyundai Veloster N 320+ ίππων είναι ο «φονιάς» του Type R!

Βαρυσήμαντες κουβέντες που έρχονται μάλιστα κατευθείαν από την Hyundai, η οποία παρουσίασε -προς το παρόν σε ψηφιακή μορφή- τις προτάσεις της για την έκθεση βελτιωμένων SEMA.

Πιο σημαντικό και προκλητικό, το VelosterRaptor N. Η ονομασία παραπέμπει στο κτηνώδες VelociRaptor της Hennessey, ενώ και η περιγραφή που δίνουν οι Κορεάτες (οι Αμερικανοί που το εξέλιξαν σωστότερα) είναι ενδεικτική των δυνατοτήτων, αλλά κυρίως του στόχου. Ο οποίος δεν είναι άλλος, από το Honda Civic Type R. Εμφανισιακά ο «Type R killer», όπως το αποκαλούν οι δημιουργοί του, είναι ένα Veloster N Performance με πολυάκτινες ζάντες 19 ιντσών (πεντάμπρατσες οι εργοστασιακές), χαμηλωμένη ανάρτηση και ελαφρώς μεγαλύτερο spoiler αεροτομής. Λογικά θα υπάρχουν και μεγαλύτερα φρένα, αλλά η Hyundai κρατάει τα τεχνικά χαρακτηριστικά για την SEMA.

Δείτε ακόμα: Το Hyundai Veloster N τα βάζει με το Honda Civic Type R (+video)

Το ίδιο συμβαίνει και κάτω από το καπό, όπου έχει γίνει η περισσότερη δουλειά. Τα επίσημα χείλη αναφέρουν πως έχουν αντικατασταθεί αρκετά από τα κινούμενα μέρη του 2λιτρου T-GDI, υπάρχει μεγαλύτερο intercooler, νέα πολλαπλή εισαγωγής, εξ ολοκλήρου ανασχεδιασμένη εξάτμιση και επαναπρογραμματισμένος εγκέφαλος. Το αποτέλεσμα είναι «πάνω από 320 άλογα», δίχως να συγκεκριμενοποιείται το νούμερο. Έστω κι έτσι, μιλάμε για περισσότερα από 45 άλογα επιπλέον σε σχέση με το εργοστασιακό Veloster N Performance και φυσικά, πάνω από το Civic Type R.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται αγριεμένο Hyundai Kona N

Δίπλα του στο περίπτερο της Hyundai, θα βρίσκεται ένα Kona ειδικών αποστολών. Βελτιωμένο από τη Rockstar Performance Garage, το μικρότερο crossover της κορεατικής φίρμας αποκτά ανάρτηση της King, που στέλνει το αμάξωμα ψηλά από την άσφαλτο (δεν ανακοινώθηκε απόσταση από το έδαφος), αμιγώς χωμάτινα ελαστικά της Mickey Thompson σε ζάντες Motegi, νέο εγκέφαλο της RaceChip -άρα λογικά πρόκειται για το 1.600άρι T-GDI των 175 ίππων, σε τετρακίνητη μορφή-, εξάτμιση της Magnaflow και φίλτρο της K&N. Το πακέτο συμπληρώνουν οι νέοι προφυλακτήρες εμπρός-πίσω, ο χρωματισμός του αμαξώματος και οι κίτρινοι προβολείς στη μάσκα.


Get it on Google Play Download on the App Store