Η απίστευτη επιτάχυνση Toyota Supra 1.700 ίππων (+video)

Δεν είναι τυχαίο πως ο 2JZ-GTE μνημονεύεται ακόμα και θα μνημονεύεται ες αεί, μαζί με την 4η γενιά της Toyota Supra. Όσο γρήγορη κι αν είναι η διάδοχος, όσα άλογα κι αν φτάσει το μοτέρ της BMW, σαν τον θρυλικό ιαπωνικό κινητήρα δεν έχει.

Δείτε ακόμα: Όταν η Toyota Supra «έδερνε» τον ανταγωνισμό (+video)

Για την ακρίβεια, άγνωστο παραμένει αν θα μπορέσει κάποια στιγμή να ξεπεράσει τους 1.000 ίππους. Κάτι που το μοτέρ της Supra MKIV έχει καταφέρει προ πολλού, προσεγγίζοντας ακόμα και την τρίτη χιλιάδα αλόγων. Αυτή που θα δούμε σήμερα αποτελεί κλασικό δείγμα βελτιωμένης Supra, έχοντας 1.700 άλογα και τη συνδρομή συστήματος ψεκασμού νίτρο, φτάνοντας πρόσκαιρα την απόδοση στους 2.000 ίππους. Για να μετρήσει τις δυνάμεις της, επιστρατεύτηκαν ένα εξίσου βελτιωμένο Nissan GT-R (στο τιμόνι του οποίου μάλιστα βρίσκεται γυναίκα) και μια Yamaha R1.

Διαβάστε επίσης: Η Toyota Supra «ρίχνει» σε BMW Z4 M40i και Ford Mustang GT (+video)

Αμφότερα εκμεταλλεύονται την υστέρηση του θεόρατου τούρμπο της Supra, με το GT-R να κάνει το ξεπέταγμα και την R1 να φεύγει αρκετά μπροστά . Όμως τη στιγμή που σπουλάρει η φτερωτή, πάσα ελπίδα για επικράτηση χάνεται στον ορίζοντα – με τον ίδιο τρόπο που το κάνει και το sportscar από το Αΐτσι, έχοντας και τα νίτρο ανά χείρας.

https://www.facebook.com/streetfx/videos/492198778018971/


Get it on Google Play Download on the App Store