Η Mansory τουμπανιάζει τη Ferrari Portofino! (+video)

Ο βελτιωτικός οίκος Mansory είναι γνωστός για τις δημιουργίες του, τις οποίες το λιγότερο που τις χαρακτηρίζεις είναι πληθωρικές. Αυτή τη φορά αποφάσισαν να περιλάβουν τη φοβερή Ferrari Portofino και να την κάνουν ακόμα πιο μπρουτάλ!

Για τη Mansory είναι η τρίτη κατά σειρά Ferrari που βελτιώνει από τις αρχές του έτους. Όμως για την εικονιζόμενη Portofino οι υπεύθυνοι εξέλιξης του project είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ανθρακονημάτινη αναδιπλούμενη οροφή! Σαφώς και δεν έμειναν μόνο στην οροφή, αφού από ανθρακόνημα είναι το εμπρός spoiler στο κατώτερο σημείο του προφυλακτήρα, ενώ από το ίδιο υλικό είναι κατασκευασμένοι κι οι αεραγωγοί στο καπό. Από τη γενικότερη φρενίτιδα του carbon δεν γλίτωσαν ούτε τα καλύμματα των καθρεπτών, ούτε οι χειρολαβές, αλλά ούτε κι η διακριτική αεροτομή! Από εκεί κι έπειτα, διαφορετικής σχεδίασης είναι κι οι ζάντες που ξεχωρίζουν με το κίτρινο σιρίτι στο χείλος τους, αλλά και με τη μεγάλη διάστασή τους. Οι εμπρός είναι 21 ιντσών και οι πίσω 22 ιντσών, οι οποίες ολοκληρώνουν το θηριώδες παρουσιαστικό της Portofino.

Αντίστοιχα βελτιωμένη είναι κι η καμπίνα όπου το μαύρο δέρμα κυριαρχεί συνδυαστικά με τις κίτρινες επενδύσεις και ραφές, δημιουργώντας έτσι την απαραίτητη σύνδεση με την εξωτερική εμφάνιση. Highlight σημείο είναι η αφαίρεση του σήματος της Ferrari από το τιμόνι, που αντικαταστάθηκε από εκείνο της Mansory.

Και πάμε στα καλά τώρα! Οι μηχανικοί έβαλαν χέρι και στον κινητήρα ανεβάζοντας κατά πολύ τη δύναμη του. Έτσι λοιπόν ο 3.9 λίτρων V8 πλέον αποδίδει 720 ίππους έναντι των 599 του εργοστασίου, με την ροπή να έχει εκτοξευτεί στα 890 Nm. Για να φτάσει σε αυτή την ιπποδύναμη, η Mansory τοποθέτησε μια χειροποίητη εξάτμιση, ενώ επαναπρογραμμάτισε τον εγκέφαλο του ιταλικού supercar. Πλέον η διαδικασία του 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 3 δλ. και η τελική αγγίζει τα 334 χλμ./ώρα!

Get it on Google Play Download on the App Store