Η παρανοϊκή Lamborghini Huracan των 1.900 ίππων!(+video)

Το δημιούργημα που βλέπετε το έχει επιμεληθεί η γνωστή 7X Design, το ονόμασε Rayo και το παρουσίασε με κάθε επισημότητα στο Concours of Elegance στο Hampton Court.

Η Rayo βασίζεται στην Lamborghini Huracan και είναι μοναδική στον κόσμο. Η κατασκευάστρια εταιρεία, αυτό που είχε κατά νου ήταν να φτιάξει μια Huracan με τελική ταχύτητα που θα ξεπερνάει τα 480 χλμ./ώρα. Με αυτό το στόχο οι σχεδιαστές και αεροδυναμιστές έπρεπε να προβούν σε μια σειρά αλλαγών για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο ο αεροδυναμικός συντελεστής. Έτσι τοποθέτησαν μερικά πρόσθετα κομμάτια στο αμάξωμα, κατασκευασμένα από ανθρακονήματα που έριξαν το συντελεστή οπισθέλκουσας από το 0,39 στο 0,279! Το εμπρόσθιο μέρος είναι ελαφρώς αλλαγμένο, αλλά εκεί που οι σχεδιαστές έδωσαν ρεσιτάλ ήταν στο πίσω μέρος που το άλλαξαν εντελώς συγκριτικά με το πως βγαίνει η Huracan από το εργοστάσιο. Εκεί έχει τοποθετηθεί ένα νέο κάλυμμα κινητήρα, με τις απαραίτητες γρίλιες, καθώς και δυο επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα που προφανώς εκτελούν χρέη αεροτομής.

Τον κινητήρα έχει επιμεληθεί η βελτιωτική εταιρεία Underground Racing που ειδικεύεται στις βελτιώσεις κινητήρων της μάρκας. Έτσι ο V10 κινητήρας Rayo έχει χωρητικότητα 5,2 λίτρων κι έχουν τοποθετηθεί δυο νέες τουρμπίνες, ενώ αλλαγμένα είναι και τα εσωτερικά μέρη του κινητήρα χωρίς όμως οι βελτιωτές να μας δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες. Το μόνο που ανέφεραν είναι πως στο δυναμόμετρο η Rayo «έγραψε» 1.900 ίππους!

Get it on Google Play Download on the App Store