Κεντρομήχανο VW Caddy με V8 κινητήρα 4.2 λίτρων ! (+videos)

Οι Αμερικανοί είναι οι «μάστορες» στην βελτίωση αγροτικών, όμως και οι Ευρωπαίοι δεν πηγαίνουμε πίσω. Ειδικά αν πάρουμε για παράδειγμα το «εξαγριωμένο» VW Caddy της Fly Garage.

Δείτε ακόμα: Αγροτικό Datsun με μοτέρ από Silvia έτοιμο για πίστα!

O βελτιωτικός οίκος με έδρα την Πολωνία, πήρε το γερμανικό pick up -που συναρμολογείτο στη Γιουγκοσλαβία- και αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τον χώρο της καρότσας: τοποθέτησε έναν ατμοσφαιρικό V8 4.2 λίτρων από το Audi A6 C6! Η απόδοση φτάνει τους 300 ίππους στις 6.200 σ.α.λ. και τα 400 Nm ροπής στις 3.000-4.000 σ.α.λ., με την κίνηση να μεταφέρεται μόνο στους πίσω τροχούς μέσω 5τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου προέλευσης Audi 80, καθώς το εν λόγω μοτέρ στο A6 συνδυαζόταν αποκλειστικά με το 5άρι αυτόματο Tiptronic. Η λύση για τη μετατροπή από τετρακίνητο σε πισωκίνητο, απλή: κεντρικό και εμπρός διαφορικό του quattro έφυγαν, όπως και το πίσω βασικά, το οποίο αντικαταστάθηκε από νέο μπλοκέ αγωνιστικών προδιαγραφών.

Ό,τι ισχύει για την ρυθμιζόμενη ανάρτηση -pushrod διάταξης- με το απίστευτα αρνητικό κάμπερ που δίνει στους τροχούς, αλλά και το σύστημα εξαγωγής, που θυμίζει το αντίστοιχο του Pagani Zonda! Στον αγωνιστικό προσανατολισμό της κατασκευής συνδράμουν το  «αποψιλωμένο» εσωτερικό, στο οποίο συναντάμε δυο δερμάτινα μπάκετ καθίσματα, έναν λεβιέ, ένα υδραυλικό χειρόφρενο και το δέρμα στο ταμπλό, συνοδεία roll cage προδιαγραφών FIA.

Διαβάστε επίσης: «Ραλιάρα» Ferrari με μοτέρ Suzuki GSX-R! (+video)

Οι εμπρός δαγκάνες προέρχονται από Ferrari 360 Modena και οι πίσω από Mercedes S500, ενώ η ανάρτηση της KW συνδυάζει στοιχεία ακόμα και από Yamaha R1!

Get it on Google Play Download on the App Store