Κολασμένο Integra Type R 300PS και 780kg! (+video)

Μπορεί να έχουν περάσει 14 χρόνια από το τέλος παραγωγής του Honda Integra Type R DC5, όμως τα «κοκόρια» του VTEC στον K20A ακόμα αντιλαλούν – ακόμα και στο DC2!

Το αυτοκίνητο που γιγάντωσε το μύθο του Integra και έφερε τα Type R στην Ευρώπη, είχε κάτω από το καπό τον 1.800άρη B18C των 190 ίππων. Στο επόμενο και ριζικά αναβαθμισμένο DC5 πήρε θέση ο 2λιτρος K20A, με εργοστασιακή ισχύ 220 ίππων στις 8.000 σ.α.λ. και 206 Nm ροπής στις 7.000 σ.α.λ., με τον κόφτη να οριοθετείται στις 9.000 σ.α.λ. Αρκετοί κάτοχοι του προηγούμενου Integra προχώρησαν σε μεταμόσχευση μοτέρ, ποντάροντας και στη βελτιωσιμότητα του K20A. Η οποία πρωταγωνιστεί και σε αγωνιστικό επίπεδο.

Δείτε επίσης: Honda Civic και Integra Type R: Η αποθέωση του VTEC! (+video)

Το κολασμένο Honda που θα παρακολουθήσουμε, συμμετέχει σε πρωταθλήματα αναβάσεων και αγώνες autocross (δεξιοτεχνίας κοινώς). Ο κινητήρας του DC5 φροντίζει πλέον για την τροφοδότηση των εμπρός τροχών, αλλά σε πολύ βελτιωμένη μορφή. Επιμένων ατμοσφαιρικά, αποδίδει 300 ίππους στις 9.000 σ.α.λ. και 257 Nm. Νούμερο αξιοσέβαστο, αλλά όχι πρωτόγνωρο. Εκεί που κάνει ρελάνς το συγκεκριμένο διπλοφάναρο Integra, είναι στην απώλεια βάρους.

Δείτε ακόμα: Integra Type R χαιρετάει Starlet Glanza (+video)

Κατόπιν ξεγυμνώματος του εσωτερικού και τοποθέτηση αρκετών πάνελ από ανθρακόνημα, σταματά την ζυγαριά στο εξωπραγματικό νούμερο των 780 κιλών! Για να καταλάβουμε την έκταση της δίαιτας, κανονικά ζυγίζει 1.132 κιλά (-352) και η Lotus Elise 866!Αναμενόμενα, με την απίστευτη αναλογία κιλών ανά ίππο του 2,6 και το αεροδυναμικό πακέτο, μαζί με την αγωνιστική ανάρτηση και το σεταρισμένο πλαίσιο, το αυτοκίνητο «ξυρίζει». Χαρά στα βουνά και τους θεατές, που απολαμβάνουν τέτοιο οπτικοακουστικό θέαμα.

Get it on Google Play Download on the App Store