Ακόμα πιο δυνατό Audi S5 Sportback από την ΑΒΤ

Η ΑΒΤ βάζει το χεράκι της και δυναμώνει το Audi S5 Sportback, για όσους θέλουν ακόμα περισσότερα άλογα και ροπή από το εργοστασιακό μοντέλο.

«Μαμά» το Audi S5 Sportback κινείται από τον 3λιτρο κινητήρα πετρελαίου, ο οποίος συνοδεύεται από ηλεκτρικό υπερτροφοδότη και ήπιο υβριδικό σύστημα, αποδίδοντας 347 ίππους και 700 Nm ροπής, νούμερα διόλου ευκαταφρόνητα. Όμως αν ασπάζεστε τη φράση εχθρός του ισχυρού, είναι το ισχυρότερο, τότε η ΑΒΤ δίνει τη λύση.

Δείτε ακόμα: To Audi RS5-R Sportback της ABT είναι δυναμίτης!

Γενικότερα για τη βελτίωση του S5 Sportback, οι μηχανικοί της ΑΒΤ δεν αποκάλυψαν λεπτομέρειες, παρά μόνο ότι οι επιπλέον ίπποι και η παραπάνω ροπή προήλθαν από το νέο πρόγραμμα που τοποθέτησαν στον εγκέφαλο του πολυτελούς και γρήγορου μοντέλου. Έτσι, η συνολική ισχύς αγγίζει τα 384 άλογα και η ροπή τα 760 Nm. Πληροφοριακά, το εργοστασιακό S5 Sportback επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 4,9 δλ., η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250 χλμ./ώρα, η μεικτή κατανάλωση είναι 6,2 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 161 γρ./χλμ.

Πέρα όμως από τη βελτίωση του κινητήρα, όσοι το επιθυμούν μπορούν να τοποθετήσουν μια νέα ανάρτηση εξελιγμένη από την ΑΒΤ, η οποία διαθέτει ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, αλλά και νέες αντιστρεπτικές. Κερασάκι στην τούρτα οι νέες ζάντες σε μαύρη απόχρωση με διάσταση 20 ιντσών με την ονομασία ABT Sport GR.

Διαβάστε επίσης: Θηριάκι» Audi A1 από την ΑΒΤ

Get it on Google Play Download on the App Store