Κτήνος Mercedes G-Class Brabus 850 Biturbo!

Πέρα από την Brabus 800 Widestar που κι αυτή παρουσιάστηκε στη Γενεύη, η θρυλική εταιρεία μας συστήνει επίσης ένα κτηνώδες μοντέλο την Brabus 850 Biturbo Final Edition.

Πρόκειται για ένα μοντέλο περιορισμένης παραγωγής το οποίο κοστίζει 482.000 ευρώ, τιμή διόλου ευκαταφρόνητη. Με τι όμως εξοπλίζεται και τιμολογείται τόσο;

Δείτε ακόμη: H Brabus δυναμώνει και αγριεύει την νέα Mercedes A-Class

Ως βάση έχει χρησιμοποιηθεί το μοτέρ των 5.5 λίτρων της προηγούμενης γενιάς G-Class, το οποίο όμως έχει υπερκυβιστεί, με την συνολική χωρητικότητα τώρα να αγγίζει τα 6 λίτρα. Επιπλέον έχουν τοποθετηθεί και μεγαλύτερες τουρμπίνες σε κάθε μεριά του V, καθώς κι ένα πιο ελεύθερο kit εισαγωγής, το οποίο τροφοδοτεί με δροσερό αέρα των θηριώδη κινητήρα. Έτσι η ισχύς σκαρφάλωσε στους 850 ίππους και η ροπή στο εξωφρενικό νούμερο των 1.450 Nm. Με αυτά τα νούμερα αντιλαμβάνεστε ότι το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται εν ριπή οφθαλμού και για του λόγου το αληθές απαιτούνται μόλις 4,7 δλ., ενώ η τελική σταματάει στα 210 χλμ./ώρα κι αυτό γιατί τα λάστιχα για χρήση εκτός δρόμου δεν αντέχουν περισσότερα χιλιόμετρα!

Διαβάστε ακόμη: Smart «πύραυλος τσέπης» από τη Brabus

Η απόσταση από το έδαφος αγγίζει τα 60 εκατοστά, όπου σε συνδυασμό με την ανεξάρτητη άρθρωση της ανάρτησης και την ρυθμιζόμενη ανάρτηση που έχει, κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να σταματήσει τη συγκεκριμένη Brabus. Κερασάκι στην τούρτα, τα ανθρακονημάτινα προστατευτικά των φτερών, οι έξτρα προβολείς στην οροφή αλλά και οι τεράστιες ζάντες των 22 ιντσών. Το εσωτερικό είναι ανάλογο του ονόματος Mercedes και Brabus, όπου έχει γίνει χρήση ποιοτικού δέρματος σε μπλε απόχρωση, ενώ η διάταξη των καθισμάτων είναι 2+2 θέσεων. Θα κατασκευαστεί μόλις σε 5 κομμάτια!

Get it on Google Play Download on the App Store