Lada Niva μεταλλαγμένο σε BMW 252 ίππων! (+video)

Το Lada Niva είναι αγαπημένο αυτοκίνητο και παγκοσμίως αναγνωρισμένο ως πολυεργαλείο, όμως δυνατό δεν πρόκειται να το πει κανείς. Εκτός κι αν τύχει να συναντήσει το συγκεκριμένο, που έχει μεταλλαχτεί σε BMW!

Εδώ δεν μιλάμε απλά για ένα τροπέτο, όπου κάποιο βαυαρικό μοτέρ πήρε τη θέση του αειθαλούς 1.700άρη των 81 ίππων. Το αυτοκίνητο «μυρίζει» Γερμανία από τη στιγμή που ανοίξεις την πόρτα και έρθεις αντιμέτωπος με το τριάκτινο τιμόνι. Κανονικό εξάρτημα BMW, με πλήρως λειτουργικό αερόσακο (δεν έχει χρειαστεί, αλλά οι δημιουργοί του υποστηρίζουν πως λειτουργεί) και χειριστήρια για το 8άρι αυτόματο κιβώτιο. Γιατί πλέον τη μετάδοση της κίνησης δεν αναλαμβάνει το κλασικό 5άρι χειροκίνητο, αλλά η κατασκευή της ZF. Κατά συνέπεια, «κοντό» ή τετρακίνηση δεν υφίστανται. Κίνηση μόνο πίσω, στα πρότυπα της «Μπέμπας». Μάλιστα, στο πάνω μέρος του ταμπλό υπάρχει και οθόνη με το σύστημα πολυμέσων της βαυαρικής εταιρίας, προερχόμενο από την X1!

Κάτω από το καπό, στην ουσία έχουμε την προηγούμενη 330i. O 2λιτρος TwinPower των 252 ίππων και 350 Nm έχει κουμπώσει στο ρωσικό σασί, μετατρέποντας το Niva σε SUV επιδόσεων. Με τη συνδρομή τροχών 18 ιντσών, αλλά σε all terrain ελαστικά, οι Ρώσοι το έχουν μετρήσει στα 6,2 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα! Τελική ταχύτητα δεν είχαν το σθένος να δοκιμάσουν, αλλά είναι άξιο αναφοράς πως η επιτάχυνση δεν απέχει ιδιαίτερα από αυτή της κανονικής 330i F30, που ήθελε 5,8 δλ. για την ίδια μέτρηση. Αυτό που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ωστόσο, είναι ο συνδυασμός των 252 ίππων με το μεταξόνιο των 2.200 χλστ. και την τεράστια διαδρομή της ανάρτησης, σε στροφές…

Get it on Google Play Download on the App Store