Mercedes-AMG E 63 S με 800 άλογα ανατριχιάζει! (+video)

Τα μεγάλα και πολυτελή σπορ αυτοκίνητα ανέκαθεν συγκέντρωναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς συνδυάζουν την επιβλητική και δυναμική εμφάνιση με υψηλή πολυτέλεια και επιδόσεις αντίστοιχες με εκείνων των supercars.

Διαβάστε ακόμη: Μια BMW M3 E30 για… φίλημα!

Ένα τέτοιο μοντέλο που ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη και μόνο με το άκουσμά του, είναι η Mercedes-AMG E 63 S. Το εργοστασιακό αυτοκίνητο εφοδιάζεται με ένα 4.0 λτ. V8 twin-turbo μηχανικό σύνολο των 612 ίππων και 850 Nm ροπής, το οποίο προσφέρει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα (300 χλμ./ώρα με το AMG Driver’s package).

Αν πάλι ο εν δυνάμει κάτοχός της δεν αρκείται με αυτή τη δύναμη, η G-Power δίνει την λύση ανεβάζοντας και άλλο την απόδοση. Μέσω το επαναπρογραμματισμού του εγκεφάλου και των τροποποιήσεων στα turbo, η ιπποδύναμη αυξάνεται στα 800 άλογα (+188 HP) και η ροπή στα 1.000 Nm (+150 Nm). Πρόσθετα, η G-Power αλλάζει όλο το σύστημα της εξάτμισης με νέο από ανοξείδωτο ατσάλι.

Με την αναβάθμιση το μεγάλο σπορ γερμανικό σεντάν επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,1 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ξεπερνά το όριο των 300 χλμ./ώρα. Παράλληλα, για την ασφάλεια και αξιοπιστία του κινητήρα δεν αλλάζουν οι εργοστασιακές ρυθμίσεις του διαγνωστικού συστήματος της ECU.

Διαβάστε ακόμη: Αυτή η Mercedes GLC Coupe 300αριζει για πλάκα! (+Video)

Το όλο πακέτο της αναβάθμισης συμπληρώνουν και οι νέες δίχρωμες ζάντες αλουμινίου Hurricane RR των 21 ιντσών.

Δείτε τη Mercedes-AMG E 63 S της G-Power και στο παρακάτω βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=WP5pI_n1qQg


Get it on Google Play Download on the App Store