Μόνο «πόρτες» με BMW M4 1.050 ίππων (+video)

Από το εργοστάσιο η BMW M4, είτε η απλή των 480 είτε η Competition των 510 ίππων, είναι ιδανικό αυτοκίνητα για να βλέπεις τον κόσμο από το πλάι. Το τι γίνεται όταν υπερδιπλασιαστεί η ισχύς, το βλέπουμε στην κεντρική φωτογραφία.

Οι Elias και Johannes Hountondji είναι γνωστοί στους κύκλους των πρωταθλημάτων drift, ως «Red Bull Driftbrothers». Η χορηγία είναι ηλίου φαεινότερο από που προέρχεται, με τα πιο πρόσφατα προϊόντα της μεταξύ των συνεργασίας να αποτυπώνονται σε δυο M4. Τα αυτοκίνητα εξελίχθηκαν με γνώμονα τη συμμετοχή στο Drift Masters European Championship και φέρουν όλες τις απαραίτητες τροποποιήσεις, που χρειάζεται ένα αγωνιστικό drift car. Αυξημένα μετατρόχια και φουσκωμένα φτερά για να χωρέσουν, body kit, αεροδυναμικά βοηθήματα (από ανθρακονήματα, όπως και πολλά τμήματα του αμαξώματος), ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, απογυμνωμένη καμπίνα με roll cage και αγωνιστικά μπάκετ, υδραυλικό χειρόφρενο και πολλά ακόμα. Μοναδική πινελιά η εξάτμιση, οι τετραπλές απολήξεις της οποίας βγαίνουν από εκεί που στην κανονική M4 υπάρχει το πίσω παρμπρίζ! Το ρεζουμέ, ωστόσο, βρίσκεται κάτω από το καπό.

Εκεί όπου ο 3λιτρος εν σειρά εξακύλινδρος twinturbo έχει βελτιωθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε πλέον αποδίδει 1.050 άλογα και 1.300 Nm! Με εξαίρεση τα μεγαλύτερα τούρμπο, τα μπεκ υψηλής παροχής και τους νέους εκκεντροφόρους, το μοτέρ είναι εργοστασιακά! Δείγμα των τρομακτικών αντοχών που παρουσιάζει ο S58 στα υψηλά φορτία, αλλά και της έφεσής του στη βελτίωση. Μάλιστα, ακόμα δεν δουλεύει με φουλ πίεση. Όχι ότι αυτό εμποδίζει τις δυο M4 και τους Driftbrothers να εξαϋλώνουν πίσω λάστιχα.

Get it on Google Play Download on the App Store