Νέα πανίσχυρη ντίζελ BMW X3 από την Alpina (+video)

Ο γνωστός βελτιωτής των BMW, η Alpina παρουσίασε το νέο της μοντέλο BMW Alpina XD3, το οποίο βασίζεται στην ολοκαίνουργια BMW X3, ωστόσο διαθέτει πολλές αλλαγές και προσθήκες στο αμάξωμα, στο εσωτερικό και στα μηχανικά μέρη.

Δείτε ακόμη: Τελικές με Kia Stinger GT 370 PS (+video)

Την κίνησή της αναλαμβάνει το 6κύλινδρο σε σειρά 3.0 λτ. μηχανικό σύνολο πετρελαίου με τα τέσσερα turbo, με ανεβασμένη ισχύ στους 388 ίππους μεταξύ 4.000 έως 5.000 σ.α.λ. και ροπή 770 Nm. Σε συνδυασμό με το νέο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με Alpina Switch-Tronic, η BMW Alpina XD3 επιταχύνει από τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,6 δευτερόλεπτα και η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 266 χλμ./ώρα. Να υπενθυμίσουμε ότι η ισχυρότερη -προς το παρόν- ντίζελ BMW X3 είναι η Χ3 xDrive30d με το τρίλιτρο μοτέρ των 265 ίππων και 620 Nm ροπής που προσφέρει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,8 δλ. και τελική ταχύτητα 240 χλμ./ώρα.

Για ακόμα πιο σπορ χαρακτηριστικά οδήγησης, η BMW Alpina XD3 εφοδιάζεται με Alpina sport ανάρτηση με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ μαζί με πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Επίσης, πατάει σε κλασικού σχεδιασμού πολυάκτινες ζάντες αλουμινίου διαμέτρου 22 ιντσών ή με τις στάνταρ 20 ιντσών.

Δείτε ακόμη: Πωλείται η καλύτερη Alfa Romeo Montreal

Το δυναμισμό και την πολυτέλεια της BMW Alpina XD3 συμπληρώνουν τα αεροδυναμικά βοηθήματα, οι νέες δερμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό και τα σήματα της Alpina που υπάρχουν και στον ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Δείτε τη νέα BMW Alpina XD3 και στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store