Η Roush «γυμνάζει» το Ford Ranger

Η Roush Performance κάνει πιο δυνατό το απερχόμενο Ford Ranger, έστω και αν η επιπλέον ισχύς των 6 ίππων ίσως να μην φαίνεται στον δρόμο.

Η Roush Performance ανακοίνωσε πως το Ranger διατίθεται στην αμερικανική αγορά από 13.250 δολάρια (ισοτιμία 12.080 ευρώ) και συνοδεύεται με πλήρη εγγύηση. Περιλαμβάνει ανάρτηση, τροχούς και εξάτμιση τύπου cat-back από την αμερικανική εταιρία, αλλά το μόνο που δεν έχει είναι αυξημένη ισχύ ή ροπή σε σχέση με τη βασική έκδοση. Η εταιρεία, όμως, προσφέρει ελαστικά 32 ιντσών General Grabber A/TX all-terrain, ενώ η γρίλια πλαισιώνεται από ένα ζεύγος λωρίδων φωτισμού LED. Στις φωτογραφίες, το αυτοκίνητο έχει απόχρωση Cyber Orange, ενώ διατίθενται άλλες οκτώ

Επίσης, η φίρμα προσθέτει υψηλής ποιότητας δέρμα στις ταπετσαρίες, βαμμένα εξαρτήματα στα τόξα των τροχών με ενσωματωμένα φλας και φτερά που απομακρύνουν τον θερμό αέρα. Επίσης, το σήμα της εταιρείας εμφανίζεται, πέραν από τη γρίλια, εντός της καμπίνας, στα άκρα των ταπέτων και στον πίνακα οργάνων. Επίσης, οι αγοραστές έχουν στη διάθεσή τους την επιλογή του off-road kit, με όλες τις αλλαγές να συνοδεύονται από 3ετή εγγύηση ή 58.000 χιλιομέτρων. Πάντως, η τιμή των 13.250 δολαρίων (ισοτιμία 12.080 ευρώ), είναι παραπάνω από τη βασική έκδοση του μοντέλου.

Κάθε Roush Ranger ξεκινά ως Ranger XLT με τα πακέτα εξοπλισμού 301Α ή 302Α. Το pick-up στοιχίζει συνολικά περίπου στα 45.000 δολάρια (ισοτιμία 41.000 ευρώ), κάπως ακριβό είναι η αλήθεια, αφού η ιπποδύναμη ανέρχεται στα 270 άλογα. Η φίρμα υποστηρίζει πως το σύστημα της εξάτμισης, αυξάνει την ισχύ και τη ροπή κατά 6 ίππους και 8 Nm αντίστοιχα και αυτό γίνεται από το πακέτο Performance, που περιλαμβάνει μια μικρή βελτίωση, νέα εισαγωγή και εξάτμιση. Το πακέτο είναι αυτό που είναι, αλλά αξίζει να τονιστεί πως η περσινή έκδοση είχε κάνει το αυτοκίνητο κατά 47 ίππους πιο ισχυρό στους πίσω τροχούς.

Get it on Google Play Download on the App Store