Nissan Qashqai 1.6 ντίζελ από 130 στα 180 άλογα (+video)

Τα Q cars είναι ο ορισμός του κρυφού «εκδικητή». Απολύτως εργοστασιακή και ήπια εμφάνιση, συνήθως σε οικογενειακό περιτύλιγμα (βλέπε station wagon, σεντάν, SUV και crossover), αλλά με επιδόσεις που μπορεί να εκθέσουν μοντέλα 2-3 κατηγοριών πάνω. Ας δούμε αυτό το Nissan Qashqai, για παράδειγμα.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Nissan Qashqai 1.3 DIG-T 140 PS

Φαινομενικά έχουμε να κάνουμε με το facelift της 1ης γενιάς, στην πλούσια έκδοση Acenta και τον 1.600άρη dCi με τα 130 άλογα στις 4.000 σ.α.λ. και τα 320 Nm ροπής στις 1.750 σ.α.λ. κάτω από το καπό. Από οπτικής άποψης δεν παρατηρείται η παραμικρή διαφορά, με την εξαίρεση του τελικού της εξάτμισης. Στο μηχανοστάσιο, όμως, έχει γίνει δουλίτσα.

Διαβάστε επίσης: Toyota Auris ντίζελ από 124 άλογα στα 145 με έναν εγκέφαλο (+video)

Η τουρμπίνα είναι νέα και μεγαλύτερη της Garrett (M53 η σειρά), το ίδιο ισχύει για το intercooler, η πολλαπλή εισαγωγής είναι αναβαθμισμένη, η εξάτμιση δεν διαθέτει πλέον σιλανσιέ και ο εγκέφαλος έχει επαναπρογραμματιστεί. Το τελικό αποτέλεσμα μεταφράζεται σε 180 ίππους και άγνωστο ποσό ροπής, ρίχνοντας 30 ίππους ακόμα και στο 2λιτρο dCi. Προκειμένου να χαλιναγωγηθεί η αυξημένη ισχύς, η ανάρτηση αποτελείται από σφιχτότερα αμορτισέρ και τα φρένα από ένα σετ δίσκων/δαγκανών της Brembo.

https://www.youtube.com/watch?v=N0caSHxnoK8


Get it on Google Play Download on the App Store