«Νταλίκα» 3τούρμπινη BMW M2 ντίζελ 1.070 Nm! (+video)

Η BMW δεν έφτιαξε ποτέ ντίζελ μοντέλο M, παρά μόνο τα «ντεμί» M Performance. Ένας παλιός μηχανικός της, όμως, αποφάσισε να κατασκευάσει τη μοναδική πετρελαιοκίνητη M2 στον πλανήτη, βελτιώνοντάς τη παράλληλα στα επίπεδα νταλίκας!

Ο Gary Martins είναι πρώην αρχιμηχανικός της βαυαρικής εταιρίας, που τώρα έχει τη δική του επιχείρηση. Για «κράχτη» δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα απλό αυτοκίνητο, αλλά δεν ήθελε και ένα ακόμα βελτιωμένο του M GmbH. Αντίθετα, επέλεξε να συνδυάσει δυο ετερώνυμα: τη M2 και τον 3τούρμπινο εξακύλινδρο εν σειρά ντίζελ από την X5 M50d. Για την ακρίβεια, το αυτοκίνητο δεν είναι ακριβώς M2. Σαν 220d ξεκίνησε την καριέρα του, πριν αποκτήσει φτερά και προφυλακτήρες από M2 Competition, εμπρός φρένα από M5 και πίσω από M4, διαφορικό, άξονα μετάδοσης και κιβώτιο από 330d, ρυθμιζόμενη ανάρτηση, εμπρός καθίσματα από M3 και roll cage στη θέση των πίσω.

Ο θηριώδης ντίζελ χώρεσε με αρκετό κόπο στο μηχανοστάσιο, αλλά οι 400 ίπποι και τα 760 Nm δεν ήταν αρκετά. Με την προσθήκη συστήματος ψεκασμού NOS και μεθανόλης, συν κάποιες περιφερειακές βελτιώσεις, η απόδοση φτάνει πλέον τα 583 άλογα και τα 1.070 Nm ροπής! Ισχύς που δεν μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, όπως στην X5 M50d, αλλά μόνο στους πίσω. Μια «αιωνιότητα» μακριά από τα 550 Nm του 3λιτρου straight six της κανονικής M2 (μαζί με 410 άλογα).

Get it on Google Play Download on the App Store