Ονειρώδες το πρώτο βελτιωμένο νέο Toyota Corolla

Μια επιστροφή που ουδείς περίμενε, αλλά προκάλεσε παγκόσμιο πάταγο. Η Toyota αποφάσισε να βγάλει «στη σύνταξη» το Auris και να επαναφέρει το Corolla, με κάθε επισημότητα και με πάσα προοπτική εξέλιξης μιας έκδοσης που θα διαδεχτεί το θρυλικό T-Sport.

Προς το παρόν υπάρχουν μόνο βάσιμες εικασίες σχετικά με τo Corolla GRMN, δίχως να αποκλείεται μια έκδοση που θα τοποθετείται ακριβώς από κάτω στο στυλ του Yaris GR Sport. Ήδη από τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του -τότε νέου Auris- είχαμε διαπιστώσει την άκρατη αύξηση στη δυναμικότητα, εν συγκρίσει με την προηγούμενη γενιά. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την στροφή των Ιαπώνων στα σπορ μοντέλα, έχουν καταστήσει πέρα για πέρα ρεαλιστικό το σενάριο ενός γρήγορου Corolla. Μέχρι τότε, βέβαια, θα «χαζεύουμε» το πρώτο βελτιωμένο δείγμα της 12ης γενιάς του πιο καλοπουλημένου αυτοκινήτου της Ιστορίας.

Δείτε ακόμα: Έτσι φτιάχνει η Papadakis Racing Toyota Corolla με 1.000 PS

Ο ιαπωνικός βελτιωτικός οίκος TOM’S είναι πασίγνωστος σε όσους έχουν εντρυφήσει στη σειρά video games Gran Turismo, έχοντας μερικά από τα πιο θρυλικά δείγματα στο παλμαρέ του. Το «ρεύμα» και η απήχηση του νέου Corolla δεν θα μπορούσαν να τον αφήσουν αδιάφορο, δίνοντάς μας ένα καθόλα «τούμπανο» αυτοκίνητο. Μπροστά η διαμόρφωση του προφυλακτήρα και των φωτιστικών σωμάτων δεν απαιτούν ιδιαίτερες προσθήκες, παρά αυτή ενός splitter στο χείλος του πρώτου για καλύτερη μορφοποίηση του αέρα. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι πλαϊνές «ποδιές», αλλά και οι ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών. Πίσω είναι που ο Ιάπωνας έχει δώσει ρεσιτάλ.

Ο προφυλακτήρας φιλοξενεί πλέον έναν διόλου ευκαταφρόνητου μεγέθους διαχύτη, εκατέρωθεν του οποίου συναντάμε τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης σε διαγώνια διάταξη-όπως ακριβώς είναι και στα κορυφαία Lexus, τα IS/GS/RC F. Το spoiler στην οροφή είναι εξίσου εντυπωσιακό και συμπληρώνει ιδανικά το αεροδυναμικό πακέτο του «πειραγμένου» Corolla.

Διαβάστε επίσης: Το Toyota YARIS GRMN ταπεινώνει το VW Polo GTI (+video)

Περαιτέρω στοιχεία δεν ανακοινώθηκαν αναφορικά με τα μηχανικά μέρη, πέρα από τις αλλαγές που φαίνονται με το μάτι: την νέα και χαμηλωμένη ανάρτηση, τις μεγαλύτερες ζάντες, τα επίσης μεγαλύτερα φρένα που -λογικά- φιλοξενούν και το σύστημα εξαγωγής.


Get it on Google Play Download on the App Store