Πωλείται απίστευτη 3αρα με τον V10 της BMW M5 (+video)

Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει στις μετατροπές ταπεινών μοντέλων της Σειράς 3 σε Μ3, με την αθάνατη μέθοδο του τροπέτου. Στη Γερμανία δεν είναι άγνωστη η συγκεκριμένη μεθοδολογία, απλά βρίσκεται σε πολύ υψηλότερο επίπεδο.

Καλή ώρα η συγκεκριμένη Σειρά 3 Ε90, η οποία ξεκίνησε την καριέρα της ως 330i. Μέχρι που έπεσε στα χέρια του Hartge, γνωστού Γερμανού βελτιωτή για τις ακραίες «μεταμοσχεύσεις καρδιάς» που εκτελεί σε όλα τα μοντέλα της βαυαρικής φίρμας. Ο 3.0λιτρος εν σειρά εξακύλινδρος των 252 ίππων ήταν ζήτημα χρόνου να αποχωρήσει, με το μοναδικό ερώτημα να αφορά τον αντικαταστάτη του. Οι μηχανικοί της Hartge θα μπορούσαν να επιλέξουν την εύκολη λύση του 4.2 V8 της Μ3, αλλά ως φαίνεται δεν τους ήταν αρκετό . Ή απλά δεν τους άρεσαν τα εύκολα, οπότε επέλεξαν να χωρέσουν στο μηχανοστάσιο της 3αρας τον επικό V10 των 5.0 λίτρων και 507 ίππων της M5 E60, μαζί με το 7αρι αυτόματο κιβώτιο.

Δείτε επίσης: Βελτιωμένη BMW M5 725 ίππων αναστατώνει! (+video)

Και επειδή ούτε οι 507 ίπποι ήταν αρκετοί, η Hartge αναβάθμισε την ECU μαζί με τις πολλαπλές εισαγωγής και εξαγωγής, προκειμένου να φτάσουμε αισίως στα 550 άλογα. Η επιτάχυνση για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα δεν διαρκεί παραπάνω από 4,3 δλ. ενώ, μετά την κατάργηση του ηλεκτρονικού περιοριστή ταχύτητας των 250 χλμ./ώρα, ξεπερνά τα 320 χλμ./ώρα. Φυσικά ο υπερδιπλασιασμός της ιπποδύναμης απαιτεί τις αντίστοιχες εργασίες στο πλαίσιο και την ανάρτηση, με την τελευταία να αποτελείται από ένα πλήρες coil-over σετ και χαμήλωμα κατά 30 mm, συνοδευόμενη από 6πιστονες δαγκάνες φρένων εμπρός και 4πίστονες πίσω.

Διαβάστε ακόμα: Πήγε στην πίστα με BMW M3 και έφυγε με τα πόδια… (+video)

Εμφανισιακά λίγα μαρτυρούν το μέγεθος του χαμού που συντελείται κάτω από το καπό και όταν ο οδηγός τερματίσει την διαδρομή του δεξιού πεντάλ. Splitter εμπρός, διακριτικό spoiler πίσω, πλαϊνές ποδιές, σηματάκια «V10» και 20αρες ζάντες είναι τα μόνα που μαρτυρούν πως αυτή η BMW επιφυλάσσει δράματα…

Mόλις 8 Hartge H50s, όπως ονομάζεται το μοντέλο, κατασκευάστηκαν και τώρα μία μπορεί να γίνει δική σας. Αρκεί να υπάρχουν πρόχειρες 60 χιλιάδες δολάρια στην άκρη.

Get it on Google Play Download on the App Store