Σκληροπυρηνικό VW Golf GTI TCR από την ABT

Οτιδήποτε βγει από τα έγκατα του VW Group, δέχεται τις περιποιήσεις της ABT. Το πιο γρήγορο και εστιασμένο Golf GTI της Ιστορίας δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός νυμφώνος, με τον πασίγνωστο Γερμανό βελτιωτή να στέλνει την απόδοση στα επίπεδα του πρώτου Audi RS 3!

Δείτε ακόμα: Μεταφορές εξπρές με την Skoda Octavia RS ABT

Εργοστασιακά, το GTI TCR προικίζεται με 290 ίππους και 380 Nm ροπής από τον 2λιτρο TSI, ευρισκόμενο μόλις 20 ίππους πίσω από το κορυφαίο R και 45 άλογα πάνω από το κανονικό GTI. Η ABT αναλαμβάνει να ανατρέψει την κατάσταση, με τον επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου και τις νέες πολλαπλές εισαγωγής/εξαγωγής να στέλνουν την ισχύ στα 340 άλογα και τα 430 Nm ροπής. Κοινώς, ισοφαρίζει τα άλογα του 2.5 TFSI στο Audi RS 3 1ης γενιάς και είναι μόλις 20 Nm πίσω από την ροπή του. Οπότε το GTI TCR ABT μπαίνει με κάθε επισημότητα «στα χωράφια» των mega hatches.

Η επιτάχυνση για τα 100 χλμ./ώρα από στάση διαρκεί 5,4 δλ. και η τελική φτάνει τα 265 χλμ./ώρα. Νούμερα που το φέρνουν «ίσα βάρκα-ίσα νερά» με τα άλλα δυο μπροστοκίνητα «όπλα» της κατηγορίας, τα Honda Civic Type R και Renault Megane R.S. Trophy-R (αν και το νέο Ford Focus ST δεν είναι μακριά, με 5,7 δλ. και 250 χλμ./ώρα αντίστοιχα).

Διαβάστε επίσης: VW Golf GTI έκανε 100 χιλιόμετρα σε 26 λεπτά (+video)

Παρότι απόλυτα στημένο από την VW, η ABT φροντίζει και την ανάρτηση του αυτοκινήτου προσφέροντας είτε διαφορετικά ελατήρια, είτε πλήρες σετ ρυθμιζόμενων αμορτισέρ ενώ είναι διαθέσιμες και νέες αντιστρεπτικές. Οι ζάντες, τέλος, φτάνουν προαιρετικά μέχρι τις 20 ίντσες (όπως το μοντέλο των φωτογραφιών).


Get it on Google Play Download on the App Store