«Τέρας» η BMW Z4 του Μιχάλη Ζαμπίδη!

Ο Μιχάλης Ζαμπίδης, κατά κόσμον «Iron Mike», πιστεύουμε δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Έχει «ρημάξει» περισσότερο κόσμο στα ρινγκ από οποιονδήποτε άλλο Έλληνα αθλητή πολεμικών τεχνών, κατακτώντας σε 23 χρόνια καριέρας περισσότερους από 20 τίτλους (25 για την ακρίβεια). Στα 16 του παραλίγο να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, όταν σε 60 αγώνες έβγαλε 48 φορές νοκ άουτ τους αντιπάλους του. Γενικά, σε σύνολο 182 αγώνων ο Ζαμπίδης έχει κερδίσει τους 158 (μετά και την πρόσφατη νικηφόρο επιστροφή του στην ενεργό δράση), αφήνοντας «ξερό» αυτόν που είχε απέναντί του 87 φορές. Με δυο λόγια, δεν είναι ο άνθρωπος που θα ήθελες να «ψαχτείς» στον δρόμο.

Δείτε ακόμα: Νέα BMW Z4: Τιμές και εκδόσεις στην Ελλάδα

Το ίδιο ισχύει και για το αυτοκίνητό του, καθώς ο Iron Mike είναι διαπιστευμένος «βενζινοαίματος». Μέχρι πρόσφατα κυκλοφορούσε με μια BMW Z4 SDrive35i, κάτω από το καπό της οποίας υπάρχει ο 3λιτρος twinturbo εν σειρά εξακύλινδρος των 306 ίππων και 400 Nm ροπής. Αριθμοί που την καθιστούν ικανή για 0-100 χλμ./ώρα σε 5,1 δλ. (με το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο) και ηλεκτρονικά περιοριζόμενη τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα. Διόλου ευκαταφρόνητα νούμερα. Αλλά οι παγκόσμιοι πρωταθλητές, κοιτάζουν πάντα πιο ψηλά.

Διαβάστε επίσης: H BMW «παίζει φώτα» σε Mercedes και Porsche! (+video)

Εξ ου και πλέον ένας από τους μεγαλύτερους πρέσβεις των ελληνικών χρωμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει στην διάθεσή του 450 ίππους και 670 Nm ροπής! Αυτοκίνητο δεν άλλαξε, με την Auto Turbo να αναβαθμίζει τον N54B30 σε επίπεδα S55 – του κινητήρα, δηλαδή της M3, στην έκδοση Competition κιόλας, από την οποία η Z4 του Ζαμπίδη έχει 120 Nm περισσότερα (450 άλογα για αμφότερες τις BMW, με την M3 Competition να σταματά στα 550 Νm). Εμείς το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε είναι «καλοτάξιδη» και, φυσικά, «εις ανώτερα»!


Get it on Google Play Download on the App Store