To Audi RS5-R Sportback της ABT είναι δυναμίτης!

Ο βελτιωτικός οίκος ΑΒΤ έχει ομολογουμένως μια ιδιαίτερη αδυναμία στα μοντέλα της Audi. Αυτή τη φορά μας παρουσιάζει ένα αναβαθμισμένο RS5-R Sportback με 530 ίππους! Εκτός όμως από το ισχυρό μοτέρ, δυνατή είναι και η εμφάνιση του Audi, μιας και φέρει ένα άκρως δυναμικό αεροδυναμικό πακέτο, στο οποίο εξέχουσα θέση έχουν τα ανθρακονήματα.

Δείτε ακόμη: Πώς τα πήγε το Audi SQ2 στο τεστ αποφυγής ταράνδου; (+video)

Στο κατώτερο τμήμα του εμπρός προφυλακτήρα υπάρχει ένα ανθρακονημάτινο spoiler της ΑΒΤ, αλλαγμένη είναι και η μάσκα, στην οποία ξεχωρίζει το όνομα του μοντέλου στο κάτω μέρος του, ενώ εντυπωσιακά είναι τα πλαϊνά πτερύγια, φτιαγμένα από ανθρακονήματα. Οι ζάντες αλουμινίου των 21 ιντσών, έχουν κατασκευαστεί ειδικά για το RS5-R, τονίζοντας το σπορ παρουσιαστικό του. Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το οπίσθιο μέρος του Audi, όπου διακρίνονται ο μεγάλος διαχύτης που φροντίζει για καλύτερη ροή του αέρα, αλλά και οι 4 ευμεγέθεις απολήξεις των εξατμίσεων από το σύστημα εξαγωγής, το οποίο είναι κατασκευής ΑΒΤ, με την διάμετρο των τελικών να αγγίζει τα 102 χλστ.

Διαβάστε επίσης: Ετοιμάζεται το πιο πολυτελές Audi A8

Πέρα από το εντυπωσιακό παρουσιαστικό, το Audi RS5 – R Sportback διαθέτει και αστείρευτη δύναμη, που πλέον ανέρχεται στα 530 άλογα, ιπποδύναμη αυξημένη κατά 80 ίππους συγκριτικά με τους 450 του εργοστασίου. Επίσης, η ροπή έχει ανέβει στα 680 Nm, από 600 Nm, ενώ στην επιτάχυνση των 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 3,6 δλ. έναντι 3,9 δλ. το εργοστασιακό.

Για να γίνει αυτή η αύξηση, οι μηχανικοί της ΑΒΤ έχουν επέμβει στο πρόγραμμα του εγκεφάλου, όπου έχουν προσθέσει ένα δικό τους, αλλαγμένη είναι η εισαγωγή του αέρα, αλλά κι όλο το σύστημα εξαγωγής από το «χταπόδι» έως και τα δυο διπλά τελικά. Αλλαγμένη είναι όμως και η ανάρτηση, με τα ελατήρια της ΑΒΤ να είναι ρυθμιζόμενα, ενώ στον εμπρός και πίσω άξονα έχουν τοποθετηθεί stabilizers της ΑΒΤ

Get it on Google Play Download on the App Store