Το κτηνώδες Ford Bronco της Hennessey

Ο γνωστός βελτιωτικός οίκος Hennessey ανακοίνωση πριν από μερικούς μήνες την αναβάθμιση του Ford Bronco, του οποίου η συνολική ισχύς εκτοξευόταν στα 750 άλογα, από τον V8 κινητήρα του. Όμως η αλμυρή τιμή του, «φρέναρε» πολλούς υποψήφιους αγοραστές.

Τώρα ο Hennessey αποφάσισε να δημιουργήσει μια πιο προσιτή πρόταση για το Bronco, την VelociRaptor 400. O twin turbo 2.7 λίτρων κινητήρας του Bronco εξοπλίζεται πλέον με ένα νέο σύστημα εισαγωγής αέρα, έχει γίνει νέα χαρτογράφηση του εγκεφάλου, ενώ έχει τοποθετηθεί κι ένα νέο kit εξαγωγής. Με αυτές τις μικρές, αλλά ουσιαστικές αλλαγές η ιπποδύναμη από τα 330 άλογα και τα 563 Nm ροπής της εργοστασιακής έκδοσης, άγγιξε τα 411 άλογα και τα 682 Nm διαθέσιμης ροπής! Πλέον η διαδικασία του 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 4,9 δλ.!

Οι βελτιωτές πέρα από τις αναβαθμίσεις στον μηχανολογικό τομέα, φρόντισαν να ρετουσάρουν ανάλογα και την εμφάνιση του αυτοκινήτου. Τοποθετήθηκαν νέοι και αρκετά πιο μυώδεις προφυλακτήρες, προσθαφαιρούμενα σκαλοπάτια, αλλά και νέες 18άρες ζάντες που είναι «ντυμένες» με ελαστικά για χρήση εκτός δρόμου. Το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο είτε ως 2θυρο, είτε ως 4θυρο και με μαλακή οροφή, με το κόστος του βελτιωτικού πακέτου να ξεκινάει από τα 24.950 δολάρια (τρέχουσα ισοτιμία 21.986 ευρώ). Φθηνό δεν το λες σε καμία περίπτωση, όμως η παραγωγή το τρέχον έτος αναμένεται να φτάσει τις 200 μονάδες! Για όσους ενδιαφέρονται, να γνωρίζετε πως η Hennessey προσφέρει 3ετή εγγύηση.

Get it on Google Play Download on the App Store