Πωλείται VW Multivan με μοτέρ από Porsche 911 GT2!

Ή αλλιώς όταν ο βελτιωτής έχει κέφια! Μια εταιρεία από τη Γερμανία είχε στη κατοχή της ένα ταπεινό VW Multivan. Επειδή όμως ήθελε το κάτι παραπάνω αποφάσισε να τοποθετήσει τον 3,6 λίτρων υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα της Porsche 911 (997).

Όλη τη βελτίωση την ανέλαβε η εταιρεία TH Automobile, η οποία ειδικεύεται στο να φτιάχνει Multivan, στα οποία σημειωτέον φροντίζει να τοποθετήσει το εσωτερικό από τις Porsche 996 και 997.

Δείτε ακόμη: Απίθανη Alfa Romeo 4C με 337 ίππους (+video)

Ο εν λόγω κινητήρας έχει γαργαληθεί ελαφρώς κι αποδίδει πλέον 580 ίππους, μιας και οι μηχανικοί έχουν τοποθετήσει τα turbo της 911 GT2. Για την ιστορία, οι ιθύνοντες της εταιρείας αναφέρουν, ότι μπορούν να φτάσουν την ιπποδύναμη στους 800 ίππους με μελετημένες βελτιωτικές κινήσεις.

Η δύναμη των 580 ίππων μεταφέρεται στον πίσω άξονα (μπορούν να εξοπλίσουν το Multivan και με 4κινηση, κατόπιν απαίτησης του πελάτη) μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων. Βελτιωτικός οργασμός όμως υπάρχει και στο εσωτερικό του VW Multivan, μιας και έχουν τοποθετηθεί πράγματα από την 911. Πιο συγκεκριμένα στη καμπίνα συναντάμε το τιμόνι, τα μπροστινά καθίσματα, τον πίνακα οργάνων, αλλά και μερικά κουμπιά της 911.

Διαβάστε επίσης: Βελτιωμένη BMW M2 Competition για όνειρα…

Η ΤΗ Automobile αναφέρει πως όλο το κόστος της μετατροπής έχει αγγίξει τα 250.000 ευρώ και πλέον το… πουλάει! Όσοι ενδιαφέρεστε για το συγκεκριμένο Multivan, να ξέρετε πως το κόστος κτήσης του αγγίζει τα 139.800 ευρώ!


Get it on Google Play Download on the App Store